27 / 04 / 2024

Varlık Fonu’na devredildiğinden beri zarar ediyor! PTT, 76 ilde zarar etti!

Varlık Fonu’na devredildiğinden beri zarar ediyor! PTT, 76 ilde zarar etti!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Varlık Fonu'na devredildikten sonra zarar etmeye başlayan PTT, KİT'ler arasında en çok zarar eden üçüncü kuruluş oldu!



Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredildikten sonra zarar etmeye başlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) arasında en çok zarar eden üçüncü kuruluş oldu. PTT’den 2019'da 1 milyar 218 milyon TL, 2020'de 741 milyon TL ve 2021'de ise 387 milyon TL zarar açıklandı. Zararda ilk üç sırayı İzmir,  Ankara  ve  Adana  alırken, PTT İzmir’de 44 milyon TL, Ankara’da 42 milyon TL ve Adana’da 25 milyon TL zarar etti.

PTT İstanbul Başmüdürlüğü ocak-mayıs ayları arasında 369 milyon TL kâr elde ederken, Muğla’da 15 milyon TL, Kütahya’da 1,7 milyon TL, Kilis’te 1,5 milyon TL ve Aksaray’da ise 1,2 milyon TL kâr sağlandı. Sözcü’den Veli Toprak'ın haberine göre; geriye kalan 76 ilin tamamının faaliyeti zarar oldu.

Varlık Fonu’na devredildiğinden beri zarar ediyor! PTT, 76 ilde zarar etti!

7,9 MİLYAR TL GİDER

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, 17 Mayıs 2022 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu’nda, “2021 yılında 7 milyar 540 milyon TL gelire karşılık 7 milyar 928 milyon TL gider harcamasıyla 387 milyon TL zarar oluştu” açıklamasını yapmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön