06 / 05 / 2024

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat artışlarında yaşanan duruma ilişin alınan yeni önlemleri cumartesi günü açıklayacak.



Başta emtia fiyatlarındaki yükselişlerle son zamanlarda küresel bir sorun olan enflasyona karşı kapsamlı bir yol haritasını duyurmaya hazırlanan Bakan Nebati, gerçekleştirilecek önlemlere ek olarak tüm paydaşların katkısı ve desteğiyle tüketici ve  üretici fiyatlarındaki yükselişin önünü kesmeye yönelik birden fazla önlem paketi hakkında bilgi verecek.

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

İş dünyasından isimler yer alacak

Yoğun katılımın olması beklenen toplantıda,STK'lerin, iş dünyasından üst düzey yöneticilerin, kamu ile özel bankaların müdürlerinin ve piyasadaki çatı kuruluşların temsilcilerinin genel  hazır bulunmaları bekleniyor.

ÜRETİCİ VE İHRACATÇI ŞİRKETLERE DESTEK

Bugüne kadar 503 bin firmaya 716 milyar TL'lik kredi kullandırılan Kredi Garanti Fonu aracılıyla reel sektöre yeni finansman fırsatı yaratılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı paket çerçevesinde "İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği" kapsamında KOBİ ve bunlarından haricindeki bütün firmaların finansmana erişimini sağlamak için yönelinecek. 

Kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden start verilerek, katma değeri yüksek ürünlerin üretimiyle ilgili çalışan firmalara "Yatırım Destek Paketi" kapsamında kredi desteği sunulacak.

DÖVİZ KAZANDIRICI FAALİYET

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; döviz kazandırıcı faaliyet sürdüren ve ihracat potansiyeline sahip KOBİ'lere İhracat Destek Paketi çerçevesinde kredi kullandırılacak. Destek paketi üretici, ihracatçı, yatırım gerçekleştiren, istihdam yaratan şirketlere önemli katkı sunulacak.

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış tam gaz! 

Benzin ve motorine çılgın zam geliyor! Böylesi görülmedi...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön