06 / 05 / 2024

Market fiyatları 2022

Market fiyatları 2022

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi sonrasında vatandaşın gözü market raflarına çevrildi. Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar...

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat artışlarında yaşanan duruma ilişin alınan yeni önlemleri cumartesi günü açıklayacak.

Market fiyatlarına indirim geliyor! Milyonlara müjde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti KDV'de büyük değişiklikler yapacak bir yasa teklifi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. 

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Çiğ süt referans fiyatı market satış fiyatlarını etkilemeyecek!

Süt sanayicileri ve üreticileri, 11,5 lira olan çiğ süt referans fiyatının sütün üreticiler tarafından piyasada satıldığı ortalama rakam olduğunu kaydederek, durumun market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! O marketlere ceza yağdı

Market fiyatları her geçen gün yükseliş gösterirken Ticaret Bakanlığı, marketlerde dev indirimlerin yakında başlayacağı ilan edildi. Marketlerin zaruri olarak indirim yapma olanağı verilirken yeni düzenleme için imza atıldı.

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

ABD'nin borç tavanı krizi ve Çin'deki talep zayıflığı faktörlerine bağlı olarak metal fiyatları haftaya beklenmedik bir başlangıç yaptı. Bu değerli maddelerin fiyatları 2022'nin zirvesinin %30 olmasıyla dikkat çekti.

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, Ramazan ayı sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unun fiyatı artarken, üreticide 31 üründen 14'ünde fiyat artışı meydana geldi. Markette en fazla fiyat artışı kuru soğanda meydana gelirken, üreticide en fazla fiyat artışı patateste yaşandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar açıkladı: Et ve süt fiyatlarına zam gelebilir!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unda artış, 9'unda ise düşüşlerin olduğunu söyledi ve et ve süt fiyatlarında artışların görülebileceğini belirtti.

Ramazanda market fiyatları adeta uçtu! Zam rekoru kuru soğanda!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayında yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti. Buna göre market raflarında bulunan 39 adet temel gıda maddesinden 30’unun fiyatı arttı. Yüzde 45 artışla rekor soğanda.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 28 Şubat ile 17 Mart arasındaki market fiyatlarını değerlendirdi. Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

Benzin ve motorin fiyatlarında flaş gelişme! Yüzde 11 arttı! Fiyatları katladı! Duyanlar inanmıyor!

Akaryakıt fiyatları 2022’de rekor seviyeleri görmüştü. Benzin litre fiyatı bir senede yüzde 44 zamlanırken, motorin fiyatları ise yüzde 73 yükseldi. Fiyat artışına karşın yurt içi piyasalarda 2022’de benzin ve motorin satışları yükseldi. Benzin satışları yüzde 11,08 ve motorin ise yüzde 0,12 arttı.

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

9,92 TL'den 14,35 TL'ye yükselen gümüş için akıl almaz açıklama! Altından da fazla kazandıracak! Koşun hemen!

Gümüş fiyatları 2022 yılının başlarında 9,92 TL'den işlem görürken sene sonunda 14,53 TL'ye yükseldi. Altın ve Piyasa Uzamanı İslam Memiş, gümüş fiyatlarının 2023 yılında da yükselmeye devam edeceği ve altından daha fazla kazandıracağı açıklandı.

Market fiyatları 2022 Haberi

Market fiyatları 2022

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi sonrasında vatandaşın gözü market raflarına çevrildi. Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar...

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından vatandaşın gözü market raflarına takıldı. Yapılan indirim açıklamasından sonra bazı büyük zincirli marketler fiyatlarında güncelleme yaptı. Peki hangi ürünlerde KDV indirimi gerçekleşti?

Söz konusu KDV indirimi temel gıda ürünleri olan;  çay, şeker, tuz, su, sıvı ve katı yağlar,  beyaz et, kırmızı et, süt, balık, yoğurt, peynir ve zeytin ürünleri başta olmak üzere bakliyat, kuru yemiş, sebze ve meyve, lokum, çikolata, bisküvi, kraker ve gofret gibi atıştırmalıklarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü.

İndirim yapan marketler olduğu kadar henüz indiri yapmayan marketlerde bulunuyor.
Ticaret...