26 / 06 / 2024

Vatandaşa zam şoku! Kışın giyinmek için servet gerekecek!

Vatandaşa zam şoku! Kışın giyinmek için servet gerekecek!

Sanayide elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan yüzde 50 zammın hemen akabinde tekstilde giyim ürünlerine de fahiş zamlar gelmeye başlandığı öğrenildi.



 

Doğalgaz ile elektriğe gelen son zamların ardından vatandaşın zam çilesi bitmek nedir bilmiyor.
İklimin sertleşmesine kısa bir süre kala tekstil ürünlerinin fiyatlarına da zam yansımaları başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan sektör yetkilileri, zamlarla beraber fahiş artan üretim maliyetlerinden bahsederek ekonomi yönetimine vergi indirimi gibi bir çözüm getirmeleri konusunda çağrı yaptı.
Dünya’dan Yener Karadeniz’in haberine göre; son yapılan doğalgaz ve elektrik zamlarından olumsuz etkilendiklerini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, şöyle konuştu:

Vatandaşa zam şoku! Kışın giyinmek için servet gerekecek! 

“İHRACAT YAPMAK KARLI DEĞİL”
“Emek yoğun sektörümüzde işgücü maliyet artışları yüzde 100’ü aştı. Son olarak yapılan yüzde 50 doğalgaz ve elektrik zamlarından da olumsuz etkilenmeye başladı. Nitekim ana girdilerimizi sağlayan iplik-kumaş ve boya baskı sanayileri enerji yoğun sanayilerdir ve enerjideki son zamları tedarik ettiğimiz ürünlerin fiyatlarına hemen yansıttı. Avrupa’daki resesyonun etkisi ile ihracat siparişlerinde azalma başlamışken artan maliyetleri ihracat satış fiyatlarına yansıtabilmek mümkün değil. TL’nin baskı altında tutulduğu, Euro/dolar paritesindeki düşüşle ihracatta yüzde 15 kayıpla karşılaştığı bir ortamda sanayimiz için üretim ve ihracat yapmak karlı olmaktan çıkmaya başladı. Endişemiz sanayimizde ihracat üretim ve istihdamda kayıpların yaşanacağı bir döneme girilmesi.”
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön