07 / 05 / 2024

Vatandaşın bireysel borçları son bir yılda iki katına çıktı!

Vatandaşın bireysel borçları son bir yılda iki katına çıktı!

Fahiş fiyatlar ve yüksek enflasyon nedeniyle zor durumda kalan vatandaş çareyi borçlanmakta aradı. Son bir yıl içerisinde nakit avans, taksitli kredi kartı ve ihtiyaç kredisindeki toplam bakiye yüzde 84 oranında 925,4 milyar lira arttı.



BİREYSEL BORÇLAR 925 MİLYARA ÇIKTI

Toplam bireysel borç bakiyesi 12 Mayıs itibarıyla son bir yılda yüzde 83,9 oranında net 925,4 milyar lira artış gösterdi. Bu artışın net 504,1 milyarı tüketici kredilerinden, 421,3 milyarı bireysel kredi kartlarından oluştu. Tüketici kredileri içinde en çok artış 343,9 milyar lira ile ihtiyaç kredileri oldu. Konut kredilerinde yıllık artış oranı ise yüzde 31’de kalırken reel bazda düşüş yaşandı. Bu kredilerin hacmi son bir yılda net 101 milyar lira arttı.

Toplam bireysel borçların son bir yılda ikiye katlandı. Kredi pastası toplamında en büyük payı olan ticari ve diğer kredilerdeki büyüme yüzde 46,8’de kaldı. Bankacılık sektörünün her 100 liralık kredi alacağının 22,4 TL ile yaklaşık dörtte biri, tüketimin fonlanması şeklinde yurttaşlara verilen borçlardan oluştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön