02 / 05 / 2024

VEDAŞ 240 milyon liralık gecikme faizlerini silecek!

VEDAŞ 240 milyon liralık gecikme faizlerini silecek!

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'yi devralan Türkerler Holding, bölgedeki vatandaşların 2013 öncesi biriken borçlarının 240 milyon liralık gecikme faizlerini silecek. Kayıp kaçak elektrik oranlarını düşürmek için de 200 milyon lira yatırım yapacak...





Türkiye'de kaçak elektrik kullanımı yüzde 60'lık oranla rekor kıran Van, Hakkari, Muş ve Bitlis bölgesinde elektrik abonelerinden gecikme faizi alınmayacak. Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'yi devralan Türkerler Holding, bölgedeki vatandaşların 2013 öncesi biriken borçlarının 240 milyon liralık gecikme faizlerini silecek.


Kaçak elektrik kullanımı rekorunu elinde bulunduran Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'de, bu bölgeleri kapsayan Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (VEDAŞ) devralan Türkerler Holding, 2013 öncesi vatandaşların biriken borçlarının 240 milyon liralık gecikme faizlerini silerek işe başladı. Holding, dört il, 25 ilçe ve bin 412 köyde 2 milyon 100 bin nüfusun bulunduğu 500 bin aboneye dağıtım ve perakende satış hizmeti verecek. Kayıp kaçak elektrik oranlarını düşürmek için de 200 milyon lira yatırım yapacak.


200 KİŞİLİK MOBİL EKİP KURULDU


Türkerler Holding'in özelleştirilerek satın aldığı Van Gölü EDAŞ'ın Van bölgesinde kayıp kaçak kullanım oranlarının düşürülmesi için çalışmalar başladı. Van EDAŞ'ta elektrik dağıtım alanında yapılacak çalışmalarla şehir ve köylerin dağıtım altyapıları yenilenecek, enerji dağıtım sisteminin güçlendirilmesi, yenilenmesi ve genişletilmesi için şehir ve köy şebekelerine yeni yatırımlar yapılacak. Bu kapsama ekonomik ömrünü tamamlamış tesislerin yenilenmesi ile ilgili altyapı çalışmalarına başlayan Türkerler Holding, bölgede 2015 yılı sonuna kadar 200 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor. Gerekli tüm teknolojik yatırımları yapmayı planlayan firma kayıp-kaçakla mücadelede 200 kişilik mobil bir ekip kurdu.


KAÇAĞA GÖZ YUMULMAYACAK


Yeni Şafak'a bilgi veren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bölgedeki abonelerle yeni bir başlangıç yapabilmek adına 2013 öncesi borçlar için gecikme faizi affı yaptıklarını söyledi. Yöre halkına daha iyi hizmet sunmak, kesintileri önlemek için her türlü çabayı gösterdiklerini dile getiren Türker, projeleri yerine getirmenin önünde engeller bulunduğunu kaydetti. Türker, 'Bunların bir kısmı hemşerilerimizin kaçak ve usulsüz enerji kullanımı. Bedeli tahsil etmeden sorumlulukları yerine getiremeyiz. Bu ödemeleri yapan vatandaşlarımıza da haksızlık olur. Kaçak elektriğe göz yumulmayacak. Tarifenin yeniden belirlenmesi çözümün bir parçası olabilir. 2013 yılı anapara borçlarını peşin ödemeyenlerin gecikme faiz borçlarını affettik. Bu sayede 240 milyonluk alacağımızdan vazgeçmiş olduk' dedi.


Türkerler Holding kimdir?


Yaklaşık 90 şirketi bünyesinde barındıran Türkerler Holding; inşaat, enerji, tekstil ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Ana iştiraklerden olan Türkerler İnşaat; bugüne kadar doğalgaz iletim ve dağıtım hatları, hastaneler, konut, otel, okul ve akıllı bina projeleri, uluslararası spor tesisleri, arıtma tesisleri, metro projeleri, barajlar, karayolları, basınç düşürme istasyonları ve hidroelektrik santraller gibi çok çeşitli altyapı ve üstyapı projelerini gerçekleştirdi.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön