03 / 05 / 2024

Vefa'nın inovatif ürünleri cironun yüzde 50'sini oluşturuyor!

Vefa'nın inovatif ürünleri cironun yüzde 50'sini oluşturuyor!

Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, şirketlerinin son beş yıl boyunca büyüme rakamları elde ettiğini belirtirken, "Yeni geliştirdiğimiz ürünler son yıllarda toplam cirolarımızın neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyor" dedi




Prefabrike ve hafif çelik yapı sektöründe hizmet veren Vefa, sürdürülebilirliğin anahtarını inovasyon olarak belirledi. Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, şirkederinin son beş yıl boyunca kadanan büyüme rakamları elde ettiğini belirtirken, "Yeni geliştirdiğimiz ürünler son yıllarda toplam cirolarımızın neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyor. Ürettiğimiz katma değerli çözümler hem sektörün standardım ve müşterilerimizin konforunu yükseltiyor hem de büyümemizin ve rekabet üstünlüğümüzün lokomotifi oluyor" diye konuştu. 

Orhan Güner, birimlerini Vefa'nın merkezine konumlandırarak en üst düzeyde destek sağladıklarını söyledi. Ar-Ge faaliyetlerinde aynı zamanda danışmanlar ve akademisyenler ile iş bircironun %50'sini karşılıyor likleri yaptıklarını da aktaran Güner, "Kısa süre sonra İnovasyon ve Teknoloji Geliştirme Birimi'ni bir şirkete dönüştürerek, kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Teknopark istanbul'daki hazırlıklarını sürdürdüğümüz ofisimizin açılışı ile birlikte şirkedeşme sürecini de tamamlayacağız. 

Böylece sektörel bakış açımızla başka alanlarda da ülkemizin teknoloji ihtiyaçlarına çözümler üretebileceğiz" açıklamasını yaptı. 

Rekabet üstünlüğü sağlayabümenin yolunun inovasyondan geçtiğini belirten Orhan Güner, "İnovasyon kavramı Ar-Ge ve Ür-Ge departmanlarına sığdırılamayacak kadar önemli ve anahtar bir kavram. İnovasyonu kurum kültürünün bir parçası olarak ele almak gerekiyor" şeklinde görüş bildirdi. İnovatif yaklaşımların böylece kurumun tüm süreç ve birimlerine nüfuz edebüdiğini dile getiren Güner, "Standartların yükselmesi ile birlikte çok hızlı değişen müşteri ihtiyaçları ve beklentilerine aynı hızla cevap verebilmek için bu şart" görüşünü paylaştı. Öte yandan inovasyonun aynı zamanda kurumlan sarsabilecek ani değişimlere ve etkilere karşı koruyucu bir kalkan görevi üsdendiğini düe getiren Güner, "Giderek büyüyen, ihtiyaçları artan ve beklentileri hızlı değişen küresel ve dinamik pazar aynı zamanda pek çok yeni firsatı da içinde barındırıyor. Bu fırsatları değerlendirebilmek için yeni fikir ve buluşlar ile değer üretmekten yani inovasyondan daha önemli bir şey yok" diye konuştu. Vefa'nın inovasyon kültürünün bu ilkeler doğrultusunda geliştiğini düe getiren Güner, 'Vefa, kurulduğu ilk günden beri inovasyonu kurum kültürünün en önemli parçası yaptı, böylece 23 yıldır sektöre kazandırdığı yeni ürün ve teknolojüer ile kurumsal olarak başarı sağladı" dedi. 


Dünya Özel Ek


Geri Dön