06 / 05 / 2024

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!



VEKALET NASIL VERİLİR?

Vekâletnameler Genel ve Düzenleme şeklinde olmak üzere düzenlenir. Vekâlet verecek kişinin aşağıdaki bilgi ve belgeler ile birlikte kendisinin müracaat etmesi gerekmektedir. Vekâlet veren kişi adına bir başkasının vekâlet düzenlettirmesi olasılık dışıdır. Vekil tayin edilecek kişinin ayrıntılı nüfus bilgileri yani baba adı, doğum tarihi, T.C. Kimlik numarası getirilmesi, bilinmesi yeterli olup, şahsen gelmesi zorunlu değildir.

VEKALETNAME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

  • T.C. Nüfus Cüzdanı bunun dışında, Yurt dışında yaşayanlar için mavi kart olabilir.
  • İki adet fotoğraf gerekmektedir. Bu konuyu detaylı bir şekilde ele alırsak;

Merkez Bankası vekâleti, Düzenleme şeklinde yapılan vekâletnameler, Alım-satım, inşaat, kredi, ipotek, kooperatif tipi vs. Boşanma ile ilgili vekâletnameler, Araç satışı için yapılan vekâletnameler ve Sözleşmeler ve vasiyetnamelerle ilgili olarak düzenlenecek vekâletnameler için iki adet fotoğraf istenmektedir.

  • Fotoğraf dışında adres tespiti için Nüfus cüzdanı veya oturum kartı istenmektedir.
  • Vekâlet verilecek kişiye ilişkin ayrıntılı nüfus bilgileri yani T.C. Kimlik numarası, baba adı, doğum tarihi de bilinmelidir.

VEKALETNAMEDE FOTOĞRAF GEREKİR Mİ?

Ülkemizde vekaletname işlemleri Noterler tarafından yapılır, düzenlenir. Genel Vekaletname için de avukatınızın bilgileri ve kimlik belgeleriniz ile herhangi bir notere gidip müracaat ederek vekaletname düzenlenmesini talep edip vekalete sahip olabilirsiniz. Boşanma Davaları, Tanıma ve Tenfiz Davaları gibi Dava Vekaletnameleri Özel Vekaletname olup bu vekaletnamenin düzenlenmesi için Notere gidilirken vesikalık fotoğraf götürülmesi gerekmektedir. Boşanma ya da Tanıma-Tenfiz Davaları için Vekaletname öncesinde Noter Ya da Konsolosluk görevlisine açacağınız davayı belirtmeniz gerekmektedir.

HANGİ VEKALETNAMELERDE FOTOĞRAF GEREKİR?

Boşanma Davaları, Tanıma ve Tenfiz Davaları gibi Dava Vekaletnameleri Özel Vekaletname içine girmektedir bu vekaletnamenin düzenlenmesi için Notere gidilirken vesikalık fotoğraf götürülmesi gerekmektedir.

TOKİ duyurdu! Ucuz konut başvuru şartları nelerdir 2022? İşte İl il TOKİ konut fiyatları!

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme! Güncel fiyatlar şaşırttı! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten çarpıcı altın yorumu! İşte detaylar!

 


Geri Dön