28 / 04 / 2024

"Ver Gecekondunu Al Daireni" projesi ile modern konutlar yapıldı!


Sinandede Mahallesi'nde yıllarca çözümlenemeyen imar soruna da el atan Yıldırım Belediyesi, "Ver Gecekondunu Al Daireni" projesi ile 470 metrekare alan içindeki ecüş bücüş evler yerine modern konutlar yapıldı...



Sinandede Mahallesi'nde yıllarca çözümlenemeyen imar soruna da el atan Yıldırım Belediyesi, "Ver Gecekondunu Al Daireni" projesi ile 470 metrekare alan içindeki ecüş bücüş evler yerine modern konutlar yapıldı. Tamamlanan kentsel dönüşümde, zemin dükkân üst katlar ev olarak tasarlananmış. Bu proje sayesinde maddi imkansızlıklar içinde olan vatandaşlar daha düzgün yaşam standartlarında yaşama hakkı elde ettiler.

Beyazıt Kartal Sokak

Beyazıt Mahallesi'nde 6329 metrekare alan üzerindeki 208 hak sahibine ait çarpık yapı, kamulaştırılarak yıkımları gerçekleştirildi. Yıkımlar sonrası alan, park ve yeşil alan olarak düzenlenirken, Yıldırım Belediyesi Kimsesizler Konağı ile ayda 1 tl'ye ihtiyaç sahiplerinin barındıkları sıcacık bir yuvaları oldu.

Çarpık yapılar yerine yapılan eğitim atölyeleri, aşevi ve Kimsesizler Konağı gibi sosyal içerikli projelerle, Beyazıt Mahallesi örnek bir estetiğe dönüştürüldü.

Milliyet Bursa 2013 Yerel Yönetimler   

Geri Dön