27 / 04 / 2024

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!



VERGİ AFFI HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Vergi affı yapılandırma paketi içerisinde tüm vergi cezalarını kapsarken, trafik, askerlik, nüfus, köprü ve aynı şekilde otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinin içinde yer almayan öğrenim kredisi borçları, adli para cezaları, idari para cezaları ve destekleme primi borçlarını da kapsamaktadır. Bu bilgilere ilave olarak da taksitli ödeme seçeneklerinin yanında ana para borçlarına işleyen faizlerin büyük bölümünün silineceği bekleniyor. Düşük tutarlı olan borçların ise tümden silinmesi gündeme gelebilir. Azami süreler geçmesiyle birlikte bu düzenlemeye göre yapılandırılan borçlar 12, 18, 24, 36 ve 48 ay olacak şekilde eşit taksit olanağı ile ödenir. Borçlu olan kişiler, ödeme seçeneklerinden birini başvuru esnasında tercih edecek.

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Peki “Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?” İşte vergi affına dair de sorulan soruların yanıtları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön