03 / 05 / 2024

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

Ülke tarihinin en büyük yapılandırma paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Gelecek hafta meclisten geçmesi beklenen teklif çerçevesinde 14 milyon insanı kapsayan toplam 361 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısı ile borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin detaylarını paylaştı. Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü ve otoyol kaçış düzenlemeleri, adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, Tütün Kanunu çerçevesine giren cezalar, tüm idari para cezaları, KYK borçları, ecri misiller, kaynak kullanımı destekleme prim borçları gibi bütün borçlar, yapılandırılarak ödenebilme imkanına kavuşacak.

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

SGK primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları ve gecikme zamları gibi alacaklar da yapılandırma kapsamında yer alıyor. Emlak vergisi dahil, belediye gelirleri çerçevesinde belirlenen ücret ve pay alacakları ile bunlara bağlı alacaklar tekrar yapılandırılabilecek. Vergi, ceza ve faiz gibi hangi türden olursa 2 bin TL’in altındaki borçlar ise tamamen silinecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön