08 / 05 / 2024

Vergi borcu olanlar dikkat! Rahat nefes aldıracak hamle geliyor

Vergi borcu olanlar dikkat! Rahat nefes aldıracak hamle geliyor

Vergi borcu olanlara müjdeli haber geldi. Vergi borçlarının silineceğine dair gelen haber gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



GELİR VERİGİSİNE İSTİSNA KAPIDA
Düzenlenecek yeni torba yasada dar gelirli vatandaşların borçlarının silinmesi, Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi gibi bir çok destek planı da yer alıyor. Aynı zamanda yurt dışı harcı da 300 TL'ye yükseltilecek. Harçlar şu an 150 TL.

EYT ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu da hükümetin gündeminde üst sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı;

“EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön