07 / 05 / 2024

Vergi borcu olanlar dikkat! Rahat nefes aldıracak hamle geliyor

Vergi borcu olanlar dikkat! Rahat nefes aldıracak hamle geliyor

Vergi borcu olanlara müjdeli haber geldi. Vergi borçlarının silineceğine dair gelen haber gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Bireysel katılımcı indirim uygulamasının süresi uzatılacak. 4059 sayılı Hazine Müsteşarlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun Ek 5. maddesi kapsamına giren bireysel katılım yatırımcısı tam mükellef gerçek kişiler, anonim şirketlere ait iştirak hisselerini en az iki tam yıl elde tutmaları şartıyla, hisselerin tutarlarının yüzde 75’ini yıllık beyannamelerine konu kazanç ve iratlarından hisselerin iktisap edildiği dönemde indirebilmekte. 31.12.2022’de sona erecek olan söz konusu indirim süresi 31.12.2027 tarihine kadar uzatılacak. Ayrıca yararlanılacak “1.000.000 Türk lirası” olan indirim tutarı “2.500.00 Türk Lirası” olarak güncellenecek. Bu uygulama kapsamında 2022 yılında verilen beyannamelere istinaden 225 milyon TL istisnadan yararlanıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Fiyat İstikrarı Komitesi (FİK) kurulmasına ilişkin kuruluş ve görevlerine yönelik yasal çerçeve oluşturacak düzenleme getirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön