04 / 05 / 2024

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.



5 BİN TL'NİN ALTINDA OLANLAR FORM VERMEK ZORUNDA KALMAYACAK!

Geçen sene yapılan düzenlemeyle birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Fatura, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu gibi elektronik belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin, bu formları "Ba-Bs bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır" seçeneğine işaret koyarak elektronik ortamda göndermeleri gerekiyordu.

1,4 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR!

Yeni tebliğle söz konusu mükelleflerin Ba-Bs formu verme zorunlulukları kalmadı. Buna göre, tüm alış veya satışları 5 bin liranın altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık Ba-Bs formu vermelerine lüzum kalmadı. Böylece Ba formu verenler açısından 1,4 milyon mükellef, Bs formu verenler açısından ise 1,5 milyon mükellef artık bu formlara ilişkin herhangi bir bildirimde bulunmayacak.

Düzenleme gereğince  Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kamu kurumlarından mükelleflerin alış ve satışlarına ilişkin olarak elektronik ortamda bilgi alması halinde, bu bilgilerin Ba-Bs formlarına dahil edilme mecburiyetini resmi internet sitesinde yapacağı bir duyuruyla kaldırabilecek. Bu şekilde halihazırda söz konusu formlarla bildirilen bazı bilgilerin de mükellefler tarafından bildirilmesine ihityaç duyulmayacak. Tebliğ, takip eden bildirim dönemine ilişkin verilecek bildirim formlarına uygulanmak üzere Resmi Gazete'de de yayınlanarak yürürlüğe girdi .

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?

Dikkat! Ceza yemiş olabilirsiniz! Yarım saatte tam 27 bin TL ceza kesildi!

Denizbank'tan emeklilere 5 bin TL'ye varan yeni promosyon müjdesi!

Asgari ücret kaç TL olacak? EYT'de son durum ne? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi

Herkes asgari ücrete kilitlenmişken heyecanlandıran promosyon çıkışı! Tüm çalışanlar promosyon alacak mı? 41 bin 500 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön