02 / 05 / 2024

Vergi yapılandırmalarının 2. taksiti bu ay sona eriyor!

Vergi yapılandırmalarının 2. taksiti bu ay sona eriyor!

Vergi yapılandırmalarının 2. taksit ödemeleri bu ayın sonunda bitiyor. Yapılandırmanın bozulmaması adına henüz ödeme yapmamış mükelleflerin bu süreyi kaçırmamaları şart..



Yapılandırılan vergi borcunun Ocak ayında yapılması gereken 2. taksit ödemeleri ertelenmişti. Yeniden yapılandırma kapsamında 2016 yılı Kasım ve Aralık aylarında vergi ödemelerini yapamayanlara Mayıs ayı sonuna kadar zaman tanınmıştı.


Buna göre borçların yeniden yapılandırılması başvurusunda bulunduğu halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenler, borçlarını geç ödeme zammıyla birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebiliyor. 


Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin yapılandırmalarının bozulmamaları adına ay sonuna kadar ödeme yapmaları gerekiyor.


Yapılandırmada bir sonraki taksit ne zaman?

Yapılandırma kapsamındaki taksitler 4'er ay ötelenerek ödeniyor. Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebiliyor.


İnternetten nasıl ödeme yapılır?

Yapılandırma borcu sorgulama ve ödeme İşlemleri GİB'in internet şubesinden yapılabildiği gibi mobil uygulamasından da gerçekleştirilebiliyor. Böylece mükellef zamandan da tasarruf edebiliyor.


İnternetten ödeme yapmak için T.C. Kimlik No ile, 6736 Yapılandırma Tecil/Tahakkuk Fiş Numarası ile veya varsa kullanıcı bilgileri ile giriş yapılabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön