28 / 04 / 2024

Via Properties, Finansbank ile 125 milyon Euro’luk finansman anlaşması imzaladı!

Via Properties, Finansbank ile 125 milyon Euro’luk finansman anlaşması imzaladı!

Finansbank, Via Properties tarafından Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro’luk 8 yıl vadeli proje finansmanı anlaşması imzaladı...





Tuzla'daki Viaport Marin için Finansbank'tan 125 milyon euroluk proje finansmanı sağlayan Via Properties, halka açılmaya hazırlanıyor. Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, yatırımcılara alışılmışın dışında bir model sunacaklarını belirterek, 'çok yakın' bir zamanda Finansbank ile birlikte adım atacaklarını söyledi. 

Nakit akışlarının çok iyi olduğunu belirten Bayraktar, kira geliri paylaşımı da içeren bir gayrimenkul yatırım ortaklığı modeli üzerinde çalıştıklarını bildirdi. 

Finansbank hedef büyüttü Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, proje finansmanının tamamım tek başma üstleneceklerini bildirdi. Daha önce Via Properties'in Kurtköy projesindeki otelin finansmanını da sağladıklarını belirten Şahinbaş, şirketle ilerleyen dönemde kredi kartları, POS ve bireysel bankacılık ürünleri konusunda çalışmalarını genişletmek istediklerini söyledi. 

Finansbank'ın hedeflerini paylaşan Şahinbaş, "Geçen yıl proje finansmanı için700 milyon dolar kredi kullandırdık. Bu yıl bu rakamı yüzde 50 büyütmeyi hedefliyoruz. Bilançomuzdaki ise yüzde 25'lik kredi büyüme hedefliyoruz" diye konuştu. 

Finansbank'ın proje finansmanında iddialı olduğunu belirten Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan ise "Bu yılın ilk çeyreğinde kredilerimiz sektör ortalamasının üzerinde büyüdü. 

Bankacılık olarak, Proje Finansmanı ekibimizin gücünü de kullanarak hem mevcut müşterilerimizde büyüyerek, hem de yeni müşterilerimizin finansçısı olarak kredilerdeki pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 

8 yılda geri ödenecek. İsmail Tuna da banka ile kredi konusunda seçimden önce anlaştıklarını, bunun hem Türkiye'ye hem de kendilerine güvenin bir işareti olduğunu belirterek "Fiyat bizim için orta, Finansbank için kötü, piyasa koşullarına göre ise çok iyi" dedi. 

Toplam maliyetinin 620 milyon TL'ye çıkması öngörülen Viaport Marin için kullanılacak olan 125 milyon euro, 8 yılda geri ödenecek. Projenin geri kalan tutarı ise şirketin özkaynaklarmdan karşılanacak. 

İstanbul'da iki büyük AVM projesi olan şirket, Viaport Marin içinde AVM, otel, eğlence merkezi ve 800 teknelik bir marina alanı planlıyor. 


Dünya


Geri Dön