05 / 05 / 2024

Viessmann dünya çapında 120 satış bürosuna ulaştı!

Viessmann dünya çapında 120 satış bürosuna ulaştı!

Viessmann 11 ülkede 27 üretim merkezi, toplam 74 ülkedeki satış organizasyonları, Dünya çapında 120 satış bürosu ve toplam 11 bin 400 personelle Uluslararası bir firma haline geldi...




Manisa OSB’de otomotiv ve beyaz eşyadan sonra ciddi olarak dikkat çeken bir başka sektör, ‘Isıtma sistemleri’. Bu sektörün lider firmalarından en önemlisi de hiç kuşkusuz Viessmann. Firmanın, Manisa Isı Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Joachim Schlichtig, Viessmann 11 ülkede 27 üretim merkezi, toplam 74 ülkedeki satış organizasyonları, Dünya çapında 120 satış bürosu ve toplam 11 bin 400 personelle Uluslararası bir firma haline gelişlerini gazetemize anlattı.


Dile kolay, 11 ülkede 27 üretim merkezi, toplam 74 ülkedeki satış organizasyonları, dünya çapında 120 satış bürosu ve toplam 11 bin 400 personeli ile uluslararası bir firma haline geldi Viessmann. Bu başarı öyküsünü ise firmanın, Manisa Isı Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Joachim Schlichtig, gururla anlattı. Schlichtig, şunları söyledi:

“Profesör Martin Viessmann’ın 3’üncü kuşak temsilcisi olarak yönettiği Viessmann 1917 yılında Almanya’ da kurulmuş bir aile şirketidir. Merkezi Kuzey Hessen Eyaleti’nde bulunan şirket sektörün teknolojik öncülerindendir. 1917 yılından bu yana Viessmann’ın istikrarlı büyümesi devam etmiştir. Bugün ise Viessmann 11 ülkede 27 üretim merkezi, toplam 74 ülkedeki satış organizasyonları, dünya çapında 120 satış bürosu ve toplam 11 bin 400 personeli ile uluslararası bir firma haline gelmiştir. Viessmann Türkiye pazarına 1994 senesinde İstanbul merkeziyle giriş yapmıştır. Türkiye’deki yatırımları gün geçtikçe büyümüş, şu ana kadar toplam 10 bölge müdürlüğü, 112 personele ulaşmıştır. Türkiye’nin gelişen potansiyeline paralel olarak Viessmann, Türkiye’nin sergilediği başarılı performans sonucu Türkiye’de bir üretim üssü kurulmasına karar verilmiştir. Bu üretim üssü için de Avrupa’nın yatırıma en uygun şehri seçilen Manisa tercih edilmiştir. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Dünya Devleri’nin yatırımları, Bölge’nin alt yapı ve destek hizmetleri, çevreye duyarlı çalışmaları yatırım merkezimizin belirlenmesinde etkili olmuştur.”


VESSMANN DÜNYA’NIN HER YERİNDE

“Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin 666 metrekare kapalı, 23 bin 900 metrekare açık alan olmak üzere toplam 36 bin 566 metrekare alan üzerinde, yeşil bina olarak sertifikalandırılmış fabrikamızda, 123 personelimiz, iki montaj bandımız ile yılda 100 bin adet yoğuşmalı kombi üretimi yapmaktayız” diyen Genel Müdürü Joachim Schlichtig, Almanya başta olmak üzere, Romanya, Rusya, Fransa, İtalya ve Polonya’nın en fazla ihracat yaptıkları ülkelerin başında geldiğini söyledi. İhracat oranının yıllık  ortalama yüzde 60–70 civarında olduğunu belirten Schlichtig, önümüzdeki yıllarda bu ihracat rakamlarının artarak devam etmesini planladıklarını söyledi. Schlichtig, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Viessmann Grubu Dünya’da 11 ülkede toplam 27 üretim merkezi bulunan bir dünya devidir. Son ve en yeni üretim tesisimiz Türkiye’de faaliyete geçmiştir. Tüm üretim fabrikalarımızda yüksek kalite standartlarını, verimli üretimi ve Ar-Ge yatırımlarını teşvik eden VİTOTOP üretim sistemi uygulanmaktadır. Bu üretim merkezlerinde üretilen ürünler tüm Dünya’ya Viessmann kalite ve güvencesiyle dağıtılmaktadır. Viessmann yaklaşık 100 yılıdır ısıtma teknolojileri alanında faaliyet gösteren dünyaya yön veren sektör liderlerinden biridir. Viessmann’ın ürün programında, verimli ve zararlı madde emisyonları düşük sıvı ve gaz yakıtlı ısıtma sistemleri ile solar sistemler, biyokütle ısıtma sistemleri, ısı pompaları, kojenerasyon sistemleri, iklimlendirme ve soğutma sistemleri ile biyogaz üretim tesisleri bulunmaktadır. Yılların verdiği tecrübe ve Ar-Ge çalışmaları sayesinde yüksek verimli ürünlerimiz ısınma masrafları azalmakta ve ekolojik açıdan da doğru çözüm olmaktadır. Viessmann tüm ürünlerini üretirken çevreye karşı gösterdiği duyarlı tutumu ile de örnek firmalardan biridir. Doğalgaz günümüzde ekonomik, pratik ve yaşam konforunu arttıran bir yakıt olarak kabul edilmektedir. Sadece Türkiye için konuşursak, Türkiye yıllık yaklaşık bir milyon adetlik ısı üretici ile İngiltere’den sonra İtalya ve Rusya ile birlikte Avrupa’nın en önemli pazarlarından biridir. Türkiye ısıtma pazarı teknolojisi pazarı için yeni bir büyüme öngörmekteyiz. Halen kullanılan 8 milyon adetlik ısıtma cihazının değişim süreci ivme kazanmaya başlamıştır. Diğer taraftan inşaat sektörünün gelişmesine paralel olarak, özellikle de kentsel dönüşüm projesinin işlerlik kazanmasıyla önümüzdeki yıllar sektörümüzde önemli bir canlılık yaşanacaktır. Büyüme planlarımız kendi uzmanlaştığımız alanda, ısıtma ve soğutma teknolojileri pazarında olacaktır.”

 


Manisa Olay




Geri Dön