02 / 05 / 2024

Viranşehir'de kamulaştırılan arsalar park olacak!

Viranşehir'de kamulaştırılan arsalar park olacak!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, mülkiyeti Abdullatif Nebati’ye ait Kışla mahallesindeki 2 bin metrekarelik arsaydı satın alarak kamulaştırdı. Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, arsanın yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi...




Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, mülkiyeti Abdullatif Nebati’ye ait Kışla mahallesindeki 2 bin metrekarelik arsaydı satın alarak kamulaştırdı. Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, arsanın yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi.


Viranşehir Belediyesi tarafından, Kışla Mahallesinde bulunan Antin parkı bitişiğindeki Mülkiyeti Abdullatif Nebati’ye ait olan arsalar metre karesi 500 liradan satın alınarak kamulaştırdı. 2 bin metrekarelik arsalar belediyeye yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu. Arsa sahibi Abdullatif Nebati, Viranşehir Belediyesi’ne gelerek Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ile görüştükten sonra arsaların satışını imzaladı. Burada konuşan Nebati, “Belediyemiz arsayı yeşil alan yapmak için bizden satın almak istedi. Biz de kendileri ile anlaştıktan sonra arsamızı belediyeye verdik. Her iki tarafa hayırlı olsun” dedi.


Viranşehir’in yeşil alanlarını genişletmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, “Antin parkımızın bitişiğinde olan bazı arsalar vardı. Bu arsaları yapılar yapılmadan satın alıp, yeşil alanlarımıza katmak istedik. Arsa sahipleri ile görüştük. Daha sonra bu arsaları alarak kamulaştırdık. Bu arsalarımız yeşil alana dönüştüreceğiz. Viranşehir’imize hayırlı olsun” diye konuştu.


İmza işlemleri ve konuşmaların ardından, arsaların ücreti arsa Nebati’ye, Mali İşler Müdürlüğü tarafından verildi.



Öz Viranşehir Gazetesi


Geri Dön