16 / 05 / 2024

Vize başvurularına ret oranı yüzde 50'ye çıktı! 80 Euro olan vize başvuru ücreti için 300 Euro isteniyor!

Vize başvurularına ret oranı yüzde 50'ye çıktı! 80 Euro olan vize başvuru ücreti için 300 Euro isteniyor!

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Schengen vizesi başvurularına ret oranının yüzde 50'ye yükseldiğine dikkat çekerek, bu sorunla ilgili detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...



Vize başvurularındaki kontenjanların beşte bir oranına düşürüldüğünü vurgulayan Bağlıkaya, açıklamasında "Daha önce vize başvuruları için 1.000 kontenjan verilirken, bu sayı 200’e düşürülmüş durumda" ifadelerine yer verdi. 

Vize başvuruları konusunda sistemli bir engelleme olduğunun altını çizen Bağlıkaya, "Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülkenin turizm amaçlı seyahatinin kısıtlanmasını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Vize başvurularına ret oranı yüzde 50 ye çıktı! 80 Euro olan vize başvuru ücreti için 300 Euro isteniyor!

Bağlıkaya, seyahat acentelerinin özellikle yurt dışı turlarda uzun vadeli planlamalar ve satışlar yapmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, bu çerçevede otel ve uçak ödemeleri yaptığını da anımsattı. 

Konuya ilişkin "Daha önce 1 hafta, 10 gün sonrasına alınan randevu süreleri kotalardaki daraltma nedeniyle çok ileri tarihlere atıyor. Son dönemde normal vize randevusu alınamadığı veya çok uzak tarihli randevu verilmesinden dolayı aracı kurumlar, vatandaşları ve acentelerimizi VIP vize uygulamasına yönlendiriyor" açıklamasında bulunan Bağlıkaya, normalde vize başvuru ücretinin 80 Euro olduğunu, ancak ‘VIP müracaat' sistemi üzerinden vize başvuruları için 300 Euro’dan başlayan ve çok daha yüksek seviyelere çıkan rakamların istendiğini aktardı. 

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, vize sürecini hızlandırmak ya da randevu bulabilmek için istenen bu fahiş rakamların, vizenin reddedilmesi durumunda da iade edilmediğini belirtti. 

"TÜRSAB olarak, Fransa, İtalya, Yunanistan, Hollanda ve İspanya konsoloslukları ile görüşerek acentelerimizin Schengen vizesi konusunda yaşadıkları sıkıntıları, ilgili ülke makamları ile paylaşmış ve çözüm talebinde bulunmuştuk" diyen Bağlıkaya, Ayrıca, İngiltere ve ABD konsoloslukları ile de görüşerek vize alım süreçlerinin kolaylaştırılması ile ilgili taleplerini de ilettiklerini belirterek, sektörün bu sorunun ivedilikle çözülmesini beklediğini vurguladı. 

TOKİ Düzce 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 116 konutluk yeni proje için bu tarihe dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu yatırımcıları uyardı: Bu yatırım araçlarını alın!

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

İŞKUR resmen açıkladı! En az 1.641 büro personeli alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!


Geri Dön