05 / 05 / 2024

Volkswagen Elon Musk’a meydan okudu! Tesla’yı geçme planları devrede! İşte detaylar!

Volkswagen Elon Musk’a meydan okudu! Tesla’yı geçme planları devrede! İşte detaylar!

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli araç artırma stratejisini küresel olarak ortaya koydu. İşte detaylar!



Volkswagen, Kanada'yla batarya üretiminde çok ciddi öneme sahip maddelerle ilgili anlaşma yaparak elektrikli araç artırma stratejisini küresel olarak ortaya koydu ve Elon Musk'ın elektrikli araç markası Tesla'yı geçme hedefine biraz daha yaklaştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Alman şirket temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret aşamasında imzalanan mutabakat zaptındaki herhangi bir finansal detay duyurulmadı. Volkswagen İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess, "Batarya hammaddelerinin tedariki ve düşük karbon ayak izine sahip öncü ve katot malzemelerinin üretimi, pil kapasitesinin hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde artmasını sağlayacak. Kuzey Amerika'daki büyüme stratejimiz için önemli bir kaldıraç" diye konuştu.

Volkswagen, ortakları ile birlikte, 2030 yılına kadar Avrupa'da yaklaşık 240 gigavat saat kapasiteli altı büyük batarya hücresi fabrikası kurmayı planlıyor. Avrupa devi, şu aşamada da potansiyel sahaları incelemekte olduğu Kuzey Amerika'da özel bir fabrika kurmayı hedefliyor. Kanada'yla yapılan anlaşma kapsamında Volkswagen, Kanada'nın madencilik sektörü ile iş birliğini genişletmeyi  planlıyor ve hatta tedarik söz konusu olduğunda ilk sırada yer aldığından emin olmak için yerel madencilik şirketlerine ortak olabilir.

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

EYT formülü kesinleşti! Bu şartları karşılayanlar artık emekli oluyor! İşte detaylar!

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır?


Geri Dön