16 / 05 / 2024

Warren Buffet'tan zenginliğin 13 kuralı!

Warren Buffet'tan zenginliğin 13 kuralı!

Dünyanın en zengin insanı olarak tanınan Warren BUffet kimdir? Peki Warren Buffet'dan zenginliğin 13 kuralı nedir? Detaylar haberimizde...



Warren Buffet tan zenginliğin 13 kuralı!

İşte Warren Buffet'a göre zenginliğin 13 kuralı...

  1.  İhtiyacın olmayan şeyler satın alma: "İhtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız." 
  2. Biriktirmeye alıştır kendini: "Harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcayın." Warren Buffet, çocukluğundan beri parasını biriktirmiş. Şu an yaptığı birikimler sayesinde dolar milyarderi olmasını anlatıyor. Bu kültüre sahip olan insanların kalıcı bir servete ulaştığını da belirtiyor.
  3. Risk al ama... : "Nehrin derinliğini iki ayağınızla ölçmeye kalkmayın." Warren Buffet, bu sözü ile herşeyinizi kaybedecek şekilde risk almamanız gerektiğinin altını çiziyor. Fakat yaklaşık 85 milyar dolar servete ulaşmak için sürekli risk aldığını da anlatıyor. Lakin hiçbir zaman kumar oynamadığından da bahsediyor. 
  4. Ucuz insanları hayatından çıkart: "Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir, onu ucuz insanlardan beklemeyin."  Warren Buffet, uzun vadede kazandıracak tek şeyin dürüstlük olduğunu söylüyor ve dürüstlüğün herkeste olmadığını, ucuz insanları hayatınızdan çıkarmanız gerektiğini tavsiye ediyor.
  5. Bir insanın karakterini mi öğrenmek istiyorsun, ona para ver: Warren Buffet, "Para, insanın temel karakteristik özelliği neyse onu öne çıkarır. Görgüsüz sen, paran olduğunda da 'milyarder bir görgüsüz' olacaksın demektir" sözü ile bu kuralı resmen özetliyor. 
  6. Başkaları korktuğunda aç gözlü ol: Warren Buffet'ın en meşhur sözü; "Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol." bu sözü ile yatırım felsefesini en iyi şekilde özetlediğini belirten warren BUffet, borsa yükselirken hisse senedi almayarak ancak ekonomik kriz olduğunda şirket satın alarak bu sözünün arkasında olduğunu belirtiyor. 
  7. Ne alırsan al ucuza al: "Çorapta olsa, hisse senedi de olsa ffiyatı düşerken satın alırım." Warren Buffet, her ne olursa olsun satın alması gerekeni uygun fiyata satın aldığını açıklıyor. Warren Buffet, "Belki de bildiğim tek şey bu" diye bu durumu özetliyor.
  8. Anlamadığın hiç bir işe girme: Bilmediğiniz bir işe girmenin çok zor ve riskli olduğunu söyleyen Warren BUffet, hep bildiği konulara yatırım yapmış. Ancak teknolojiye yatırım yapmadığı için çok fazla eleştiriye maruz kalıyor. Bu eleştirilere cevap veren Warren Buffet, “Anlamıyorum teknolojiden, anlasam niye yatırım yapmayayım?” diye konuştu.
  9. Ne yaparsan yap ama itibarını kaybetme: Warren Buffet, "İtibar kazanmak 20 yıl sürer, kaybetmek 5 dakika!" sözü ile bu kuralı da özetlemiş oluyor.
  10. Kendinden daha iyi konumda olanlarla arkadaşlık et: Warren Buffet, “Daima kendinden daha iyi konumdaki insanlarla birlikte olmak iyidir, senden daha iyi tavırlara sahip olan insanlarla vakit geçir. Zamanla onlara benzediğini göreceksin.” dedi.
  11. İyi çalışanlara sahip olan bir şirket ol: “Bana iki şirket getirseler, birinde kötü bir iş ancak iyi çalışanlara sahip bir şirket, diğerinde ise süper bir iş ama vasat çalışanların olduğu bir şirket ben 1.’sini seçerim.” diye konuşan Warren Buffet, iş modeli kötü bile olsa iyi insanlar tarafından o iş modeli doğru bir hale getirilerek o işi başarıya sürükleyeceğini açıkladı.
  12. Basit ol basit: Warren Buffet'ın bir şirkete yatırım yapabilmesi için üç kriteri var, bu kriterler: İyi çalışanlar, değerinin altında bir paraya alım yapılması ve işin basitliği.  
  13. İşe dans ederek gitmiyorsanız o işi bırakın, yüksek ihtimal para kazanamayacak ve servet yaratamayacaksanız: Sadece para kazanmak amacınız olmamalı o işi yaparken mutlu olmalısınız.

Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu!

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!


Geri Dön