29 / 04 / 2024

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.



Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüleri arasında yer alan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre şirketin böylece borçlarını nasıl yeniden yapılandıracağını planlarken operasyonlarını sürdürmesi planlanıyor.

BBC'de yer alan habere göre, Japonya merkezli bir yatırım şirketi olan SoftBank Group’ın sahibi olduğu WeWork şirketinin hisse senetleri bu senenin başından beri yüzde 98,5 düşüş gösterdi.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, WeWork’ün iflas talebi, ABD ve Kanada dışındaki ülkelerdeki operasyonlarını etkilemeyecek.

ABD merkezli WeWork’ün yüzde 60’ına sahip olan ve şirkete milyarlarca dolar yatırım yapan SoftBank, pahalı kira sözleşmelerini yeniden müzakere etmeden WeWork’ün ayakta kalamayacağına kanaat getirdi.

Böylelikle şirket ana hissedarlarıyla kuruluşundan bu yana gelen borcunu da yeniden yapılandıracak.

Yine paylaşılan bilgilere göre WeWork, pahalı kira anlaşmaları ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte insanların evden çalışmaya başlaması nedeniyle kurumsal şirketlerin sözleşmelerini sonlandırması sebebiyle kâr etmekte zorlanıyor.

Verilen bilgilere göre, şirket açmış olduğu iflas davasında varlıklarının ve yükümlülüklerinin 10 ila 50 milyar dolar arasında değiştiğini belirtti. WeWork'ün kurucusu Adam Neumann, şirketi ilk açtığında WeWork 47 milyar dolarlık değerlemeyle ABD’nin en değerli girişimi olmuştu.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Yine verilen detaylara göre SoftBank gibi saygın şirketlerden veya JPMorgan Chase gibi büyük bankalardan yatırım toplayan şirket, Neumann'ın kâr edememesine rağmen çok hızlı büyüme stratejisi ve garip davranışları sebebiyle ilgi odağı olmuştu.

Söz konusu şirket 2019'da halka açıldıktan sonra Neumann şirketin yönetiminden gönderildi. Yine verilen bilgilere göre teknoloji devi Apple, Neumann’ın hikayesini WeCrashed adında bir diziye uyarladı.

SoftBank Neumann’ın gitmesinin ardında yatırımını iki katına çıkarmış ve yeni bir de CEO atamıştı.

Verilen bilgilere göre WeWork, geçtiğimiz aylarda borçlarının yeniden yapılanması için görüşmeler yapmıştı fakat bunlar iflasa başvurmasına engel olamadı.

Ofisler yeniden dolmaya başladı! Kiralar resmen tavan yaptı!

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!


Geri Dön