22 / 07 / 2024

Whatsapp’a yeni özellik! Hemen aktif edin!

Whatsapp’a yeni özellik! Hemen aktif edin!

Whatsapp kullananlara yeni haber. Bir süredir üzerinde çalışılan özellik artık Whatsapp’ta. İşte detaylar!




Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, mesaj düzenleme özelliğini açıkladı. ABD'li yazılım şirketi Meta çatısında bulunan Whatsapp, bu ayın başında internet sürümünün en son beta sürümü ile birlikte düzenleme düğmesini kullanımda aktif edilebileceğini açıkaldı.

Shiftdelete'ten Ramazan Erdinç'in kaleme aldığı habere göre, yabancı kaynaklar, kısa süre içerisinde özelliğin tüm sürümlerde kullanılacağını duyurdu. Şimdi de Whatsapp, bir paylaşımda bulunup, özelliğin kısa süre içinde geleceğini resmi olarak açıkladı.

GÖNDERİLEN MESAJ SONRADAN DÜZENLENEBİLİR OLACAK!

Whatsapp mesaj düzenleme özelliği, şu sırlarda bazı beta kullanıcılar tarafından test edilmektedir. Kullanıcı deneyimlerine bakılır ise bu özellik, oldukça kullanışlıdır. Beta kullanıcıları düzenleme özelliğinin mesaj atıldıktan 15 dakika sonrasına kadar aktif olacağını, sonrasında düzenleme butonunun kalktığını söylenmektedir.

Mesajı düzenlemek için mesaja uzun basılarak ve sonradan üstteki üç noktaya dokunabilirsiniz. Çıkan menüde yeni düzenleme düğmesini görülecektir. Sohbetteki kişiler, mesajın yanında metnin sonradan değiştirildiğini anlayabilmek için "Düzenlendi" rozeti kendini gösterecektir.

Diğer yandan da süre sınırının insanların haftalar ya da aylar önceki mesajları düzenlenmediğine emin olmak için koyulduğu açıklanmaktadır. Ama hatırlatmakta fayda vardır. Mesaj silme özelliği de ilk zamanlarda 15 dakika ile sınırlı olmaktaydı. Bu yüzden Whatsapp, benzer bir senaryoyu mesaj düzenleme  da bölümünde de uygulayabilir.


Geri Dön