02 / 05 / 2024

Wilo Pompa Teknolojileri ve Enerji Verimliliği seminerini düzenledi!

Wilo Pompa Teknolojileri ve Enerji Verimliliği seminerini düzenledi!

Pompa sistemleri sektörünün pazar lideri WILO, Antalya’da “Pompa Teknolojileri ve Enerji Verimliliği” adı altında bir seminer düzenledi. WILO mühendisleri enerji tasarruflu pompaların sabit devirli pompalara göre büyük bir fark yarattığının altını çizdi..



Seminerde konuşan WILO mühendisleri, pompa sistemlerinin çalışma prensiplerini anlatırken, enerji tasarruflu pompaların sabit devirli pompalara göre büyük bir fark yarattığının altını çizdiler...

 

Eğitime verdiği önemle pompa sistemleri sektöründe farklı bir konumda bulunan WILO Türkiye, 15 Kasım Cuma günü, Antalya Ramada Otel’de “Pompa Teknolojileri ve Enerji Verimliliği” konulu bir seminer düzenledi. Tesislerin teknik birimlerine yönelik gerçekleştirilen seminere yaklaşık 250 kişi katıldı.

 

WILO Türkiye’nin, WILO Antalya Yetkili Satıcısı Apsis Teknolojik Tesisat Sis. Ltd. Şti. ile birlikte düzenlediği seminerde, WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Endüstri Segmenti Satış Müdürü Gökhan Uzuner, “Pompa Teknolojileri ve Pompalarda Enerji Tasarrufu” başlığı altında bir sunum yaptı. Pompa seçiminde ve bakımında dikkat edilecek noktalar üzerinde durduğu sunumda Uzuner, pompaların çalışma prensiplerini iyi anlamanın doğru pompa seçiminde büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Elektrik motorlarındaki enerji sarfiyatına bakıldığında en fazla tüketimin pompa motorlarında olduğunu belirten Uzuner, “Bu nedenle enerji tasarrufu çalışmalarında verimli pompaları seçmek büyük önem arz ediyor. Pompa motorlarında kullanılan frekans değiştiricileri sayesinde pompaların ihtiyaca göre elektrik harcamaları sağlanmakta ve bu şekilde sabit devirli pompalara göre büyük oranlarda enerji tasarrufu elde edilebilmektedir. Enerji tasarruflu pompalar konusunda sektörün öncü firması olarak, yaptığımız ar-ge çalışmaları sayesinde sürekli olarak santrifüj pompalarda yeni teknolojileri, müşterilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz.

 

Türkiye’nin turizm yoğunluğunun çok yüksek olduğu Antalya bölgesinde, özellikle otellerde enerjiyi verimli kullanma konusu her geçen gün önemini artırmaktadır.

Otellerin teknik bakım birimleri ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, gerekli değerleri sahada ölçerek, hazırladığımız raporlarla müşterilerimize pompalarda enerji tasarrufu konusunda detaylı bilgi ve çözümler sunuyoruz.” dedi.

 

Seminerde WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Enerji Çözümleri Proje Yöneticisi Mehmet Yenilmez, Bina Teknolojileri Bölümü Satış Mühendisi Hande Muğlalı ve Altyapı Uygulamaları Satış Mühendisi Sertan Çoker de enerji tasarrufu ve altyapı uygulamaları hakkında konuşmalar yaptı. 

 

Tüm dünyada, yapılardan endüstriyel proseslere, ziraattan genel amaçlı temiz ve kirli su transferine, altyapı yatırımlarından arıtma tesislerine kadar uzanan geniş bir yelpazede, ihtiyaç duyulan pek çok alanda ekipmanları kullanılan WILO’nun eğitim etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.

 



Geri Dön