16 / 05 / 2024

Wyndham, La Quinta'yı getiriyor!

Wyndham, La Quinta'yı getiriyor!

Dünya otelcilik devi Wyndham, Türkiye’ye 7’nci markasını getirmeye hazırlanıyor. Wyndham Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Broers, “La Quinta’yı 1 yıla açacağız” diye açıklama yaptı. 



Türk turizminin yaşadığı zorlu sürece rağmen iki yıl içinde hızla toparlanması dünya devlerinin yönünü Türkiye'ye çevirdi. Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre 2018'de aldığı turist sayısıyla tüm zamanların rekorlarını kıran, Türkiye, dünya devi otel zincirlerinin yeniden rotasına girdi. 

80 ülkede, 9 bin 200 otel ve 810 bin oda ile hizmet veren, dünyanın en büyük otel zinciri Wyndham, yeni markası La Quinta'yı Türkiye'ye getirme kararı aldı. Zincir içinde lüks segmente hitap eden marka, Türkiye turizminin yeni stratejisi olan üst gelir grubuna hitap ediyor. Wyndham, Wyndham Grand, Ramada by Wyndham, Ramada Encore by Wyndham, TRYP by Wyndham ve Hawthorn Suites by Wyndham olmak üzere 6 markayla hizmet veren zincir, 7'nci markası La Quinta'yı da bir yıl içinde Türkiye'de açmayı hedefliyor.

1 YILDA AÇILACAK

Wyndham Hotels&Resorts Orta ve Doğu Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Edwin Broers, La Quinta'yı geçen yıl bünyelerine kattıklarını belirterek, "Bu markayı stratejik olarak Avrupa ülkelerinde büyütmeyi planlıyoruz. Hedefimizdeki ülkelerden biri de Türkiye. Şu anda yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. En geç bir yıl içinde ilk otelimizi açmayı hedefliyoruz" dedi. Türkiye'ye 13 yıl önce girdiklerini hatırlatan Broers, "Başlarda İstanbul, Antalya,  Ankara  gibi şehirlerde otel açıyorduk. Şimdi Rize, Isparta, Uşak,  Adana  gibi yerlerde de varız. Anadolu illerinde yatırım yapmaya devam edeceğiz çünkü Türkiye'nin çok güçlü bir potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'Yİ GERİDE BIRAKTI

TÜRKIYE'NIN dünya çapında en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğunu anlatan Broers, 2018'de İngiltere'yi geride bırakarak 5'inci sıraya yerleştiğini aktardı. Türkiye'de 76 otelle faaliyet gösterdiklerini aktaran Broers, yılda ortalama 15 otel açtıklarını belirterek 2020 sonuna kadar 100 otele ulaşacaklarını ekledi.


Geri Dön