29 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB aracılığı ile yayımlanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine nazaran yabancılar 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık kesin hisse satışı yaptı. Bu sayı haftalık oranda son bir senenin en büyük satışı olurken sene başından bu zamana kesin hisse satışı da 1,5 milyar doları geçti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası menkul kıymet istatistiklerini paylaştı. Buna göre yabancı yatırımcı 26 Mayıs'ta 378,7 milyon dolarlık hisse satşı yaptı.

Aynı zaman içinde tahvil tarafında ise 1,6 milyon dolarlık kesin alım yapıldı.

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB’nin haftalık yayımladığı istatistiklere oranla yabancılar hisse tarafında satış trendini beşinci haftaya iletildi.

TCMB haftalık menkul kıymet istatistikleri incelendiğinde yabancı yatırımcının 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık hisse satışı yaptığı izlendi.

Bu rakam haftalık oranda son bir senenin en çok hisse satışı yapıldı. Yabancı yatırımcı en son 20 Mayıs 2022 haftasında 603 milyon dolarlık hisse satışıyla bu sayının üstüne yükseltmişti.

Veriler 2023'ün başından bu zamana incelendiğinde ise yabancıların kesin hisse satışının 1 milyar 548 milyon dolara eriştiği gözlendi.

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön