29 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar THY hissesi topluyor!

Yabancı yatırımcılar THY hissesi topluyor!

Yabancı yatırımcılar; iki ay satış tarafında yer aldıktan sonra geçtiğimiz Ekim ayında Borsa İstanbul’da 583.1 milyon dolar tutarında net hisse senedi aldı. Borsa İstanbul’daki net alımları ise 1.71 milyar dolara yükseldi.



Yabancı yatırımcılar; iki ay satış tarafında yer aldıktan sonra geçtiğimiz Ekim ayında Borsa İstanbul’da 583.1 milyon dolar tutarında net hisse senedi aldı.Yabancı yatırımcıların yıl başından bu yana Borsa İstanbul’daki net alımları ise 1.71 milyar dolara yükseldi. Borsa İstanbul’un yayımladığı verilerine göre yabancı yatırımcıların en yoğun net aldığı üç hisse; 105.8 milyon dolar ile THY, 66.3 milyon dolar ile Halkbank  ve 57.6 milyon dolar ile Garanti Bankası oldu.


Çıktığı hisseler

Yabancıların en fazla sattığı hisseler ise 17.9 milyon dolar ile Koza Altın, 16.8 milyon dolar ile Emlâk Konut ve 13.8 milyon dolar ile Enka İnşaat oldu. Yabancı yatırımcıların ulusal ve ikinci ulusal pazar, gözaltı pazarı, kurumsal ürünler, gelişen işletmeler piyasası ve serbest işlem platformunda geçen ayki alım işlemleri 7.16 milyar dolar olurken, satım işlemleri 6.57 milyar dolar olarak tespit edildi.


Yeniçağ 



Geri Dön