05 / 05 / 2024

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...



YABANCIYA SATIŞ 10 YILDIR YAPILIYOR, FİYATLAR 1 SENEDE ARTTI 

Düzenlemenin sektörün uzun süredir üstünde çalıştıı ve beklenmekte olduğu bir uygulama olduğunun altını çizen Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, "Gayrimenkulün bu alanı doğrudan döviz girdisi sağlıyor. Döviz girdisi sağlayan diğer sektörlere destek veriliyor. Düzenleme ile bundan bizim de faydalanmamız sağlandı" şeklinde konuştu. 

Yabancılara Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı önerisi!  

"Biz yabancıya 10 yıldır konut satıyoruz ancak fiyatlar 1 yıldır artıyor. Dolayısıyla bunun yabancıya satışla alakası olmaz" açıklamasında bulunan Fatih Ergüven, bunun en büyük sebebinin konut üretiminin 3-4 seneden bu yana düşüyor olmasından kaynaklandığını belirtti. 

Ergüven, “Şu anda çok fazla yukarıya kaldıracak bir gücü yok. Artış, özellikle pandemiden sonra faizlerin düşük kalmasından dolayı orta ve üst segment yatırımcının da belli bölgelerde gayrimenkul yatırımlarına yönelmesinden kaynaklandı” açıklamasında bulundu ve Ergüven, “Kanada zaten yüzde 90 oranında göç alan bir ülke. O yüzden Türkiye için doğru bir örnek olamaz” ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön