30 / 04 / 2024

Yabancıya kiralık arazi yok!

Yabancıya kiralık arazi yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada 6 ilde hazineye ait arazilerin toprağı olmayan köylülere kiralandığını belirtti.



Topraksız çiftçileri desteklemek için atılan adımlar yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Bekir Pakdemirli, 6 ilde hazineye ait arazilerin toprağı olmayan köylülere kiralanmasına ilişkin bilgiler verdi. Bakan Pakdemirli, 10 bin 105 kiracıya 554 bin dekar alanın kiraya verildiğini belirtti. Pakdemirli, yabancılara devletin mülkiyetindeki arazilerin kiralanmasının söz konusu olmadığını da söyledi.

ÜRETİCİYE DESTEK


Bakan Pakdemirli, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yeterli gelire sahip aile işletmeleri oluşturmak amacıyla başlanan arazi edindirme faaliyetleriyle ilgili de konuştu.

554 BİN DEKARLIK ALAN

Pakdemirli, bu kapsamda parçalı, hisseli ve kullanılmayan tarım arazilerinin gerçek çiftçilik yapan kişilere devredilmesi konusunda arazi edindirme çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Tarım reformu uygulama alanı olarak ilan edilen Ankara, Aydın, Edirne, Konya, Mardin ve Şanlıurfa’da hazine arazilerinin senelik olarak toprağı olmayan veya az toprağı olan çiftçilere kiralandığını söyleyen Pakdemirli, kiralama işlemlerinde tüm kriterlere özen gösterildiğini de sözlerine ekledi.

Hazine arazileri Katar’a mı satılacak?


Geri Dön