05 / 05 / 2024

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...



11) Bu zamlarla birlikte inşaat maliyetleri yükseliyor. Müteahhitler konut fiyatlarına bir zam daha yapıyor. Müteahhitlerin zammını gören konut yatırımcıları da fiyatı yükseltiyor. Bunu gören betoncular "ev fiyatları yükseliyor" diye yine betona zam yapıyor.

12) Piyasada herkes birbirine bakarak zam yapıyor. Zam furyası ile yaşıyoruz. Bu arada yöneticiler "Fırsatçıları asacağız. Keseceğiz" diye bir açıklama yapıyor. Ama açıklamanın devamı gelmiyor. Ne asılan var ne kesilen:) Zam furyası artarak devam ediyor.

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

13) Tüm bunlar olurken konut fiyatlarındaki balon şiştikçe şişiyor. Bunu gören yatırımcılar yurtdışına yöneliyor. Avrupa ve ABD'de çok daha düşük kira çarpanlı alım yapıyor. Yapacak. Ayrıca kira geliri dövizle.

14) Yabancıya konut satışı döviz getiriyor gibi görünse de aslında dövizin yurtdışına çıkmasına neden oluyor. Neden olacak. Kimse farkında değil. Ama eninde sonunda herkes farkında olacak.

 


Geri Dön