28 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışları düzenli bir şekilde artıyor!

Yabancıya konut satışları düzenli bir şekilde artıyor!

Konut satış istatistiklerini değerlendiren Altan Elmas, yabancıya yapılan konut satışlarının düzenli bir şekilde arttığını belirtti.



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, TÜİK tarafından bugün açıklanan Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. 


Yazılı açıklama yapan Altan Elmas, "Sektörün Eximbank imkanlarından faydalanmasının önü açıldığı takdirde yabancıya konut satışı daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacaktır" dedi. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2017 yılı konut satışları için koydukları 1 milyon 400 bin satış hedefinin tutturulacağını belirten Elmas, "Ekim ayı satışları da benzer bir tablo ortaya koymuştu. İpotekli satışlardaki düşüşte aylık konut kredisi faiz oranının yüzde 1’in üzerine çıkması ve bankalarımızın konut kredisi kullandırımındaki isteksizliği net bir biçimde görülmektedir. Konut kredisi taleplerinin büyük kısmı bankalarca reddedilmektedir. Bu da ipotekli konut satışlarının düşmesinde temel etkendir." ifadelerini kullandı. 


Yabancıya konut satışları düzenli bir şekilde artıyor

Altan Elmas, yabancıya yapılan konut satışlarının düzenli bir şekilde artığını ifade etti. Elmas, "Yabancıya konut satışında 728 konut satışı ile ilk sırayı İstanbul alırken, 491 konut satışı ile Antalya ikinci, 142 konut satışı ile Bursa üçüncü sırada yer aldı. Irak vatandaşları ise en çok yatırım yapanlar arasında ilk sırada yer aldı. Yılın son ayında da yabancıya satışın artarak süreceği konusunda bir şüphemiz yok. 2017 yılında yabancıya konut satışında 2016 yılına göre rekor seviyede konut satışı gerçekleştirmiş olacağız." açıklamasında bulundu.


Yabancıya satıştaki yükselişin gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisine katkısının devam ettiğinin en önemli göstergesi olduğunu belirten Altan Elmas, "Sektörün Eximbank imkanlarından faydalanmasının önü açıldığı takdirde yabancıya konut satışı daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacaktır."  dedi. 


Geri Dön