02 / 05 / 2024

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine saldırdı!

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine saldırdı!

İşgal altında bulunan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait bazı evlere saldırdı. Olaya tepki gösteren Filistinlilere müdahale eden İsrail askerleri ise 13 kişiyi plastik mermilerle yaraladı.




Yahudi yerleşimcilerin El-Bire, Nablus ve Tulkerm bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılara Filistinliler tepki gösterdi. İsrail güçleri ise Filistinlilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle engel olmaya çalıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistin Kızılayı konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İsrail güçlerinin müdahalesinde 13 Filistinlinin plastik mermilerle yaralandığı, 14 Filistinlinin ise Yahudi yerleşimciler tarafından darp edildiği" ifadeleri yer aldı.

İsrail güçlerinin müdahalesinde 42 Filistinlinin de atılan gazdan etkilendiği ifade edildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gerginlik tırmanıyor 

Son günlerde işgal altında bulundu. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gerilim giderek arttı.

Bu sabah Batı Şeria'daki yasa dışı Ofra Yahudi yerleşim yeri yakınında bir durakta bekleyenlerin üzerine ateş açılması sonucu 2 İsrailli öldü, 2 İsrailli de ağır yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi olay yerinden kaçarken, İsrail güçleri Ramallah kentinin giriş ve çıkışları kapattı. 

Öte yandan sabah erken saatlerde Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bir Filistinli, 2 İsrail polisini bıçakla yaraladı. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Filistinli, İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildi. 

Yine dün gece Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Asker isimli mülteci kampında çıkan çatışmada 7 Ekim'de Burkan sanayi bölgesinde 2 İsraillinin ölümüyle sonuçlanan saldırının sorumlusu Eşref Nualve'nin öldürüldüğü belirtilmişti.


Geri Dön