02 / 05 / 2024

Yakup Budak projelerini tanıttı!

Yakup Budak projelerini tanıttı!

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakup Budak, projelerini açıkladı. Yakup Budak, çocuklar ve de gençler için kentte rehberlik ve eğitim merkezlerinin kurulacağını bildirdi...



Adana Park Otel'de Saadet Partisi  Adana  İl Başkanı Mustafa Gözütok, Saadet Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Hamza Çalışkan, Saadet Partisi Çukurova Belediye Başkan Adayı Fikret Çam, Saadet Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Osman Atıcı, Saadet Partisi Sarıçam Belediye Başkan Adayı Salih Güzey, Saadet Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Mehmet Demir, Saadet Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Kayadan ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Adana'nın hizmet reçetesini açıklayan Yakup Budak, toplantıya katılanların yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

Milli Görüş Belediyeciliğini Adana'da şaha kaldıracak projelerini öz kaynakları kullanarak gerçekleştireceklerini ifade eden Yakup Budak, "Milli Görüş Belediyeciliğinde işi ehline vereceğiz. Adaleti gözeteceğiz. 

İsraf etmeyeceğiz. Önce ahlak ve maneviyat prensibini esas alacağız. 

Kapımız herkese açık olacak. Hızlı, doğru, kaliteli, estetik hizmet, insan odaklı sosyal belediyeciliği birlikte hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 


"SAADET KAZANINCA ADANA KAZANACAK" 


"Sadet Partisi'nin Adana'da kazanması halinde Adana halkının kazanacağını ifade eden Budak, "Adana'da stres şehirleri değil, huzur dolu mahalleler ve bahçeli evler projemiz olacak. Rantsal değil kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kimsesizlere ve sokakta kalanlara barınma evlerimiz ve dar gelirliler için sosyal konutlarımız olacak. Her mahalleye Osmanlı çeşmesi yapacağız. Tepebağ'ın tarihi dokusuna kavuşturularak İlçelerimizin tarihi mekanlarının ve doğal güzelliklerinin turizme kazandırılmasını sağlayacağız. Sarıçam mesire alanı düzenlemesi yapılacak" dedi.

E-5'ten ışıksız geçiş projesi ve Demiryolu üzerindeki hemzemin geçitlerin kaldırılması projesini hayata geçireceklerini ifade eden Budak, "Karaisalı-Pozantı arasında yol açılması, Kozan -İmamoğlu-Aladağ-Pozantı yolunun yapılması, Gökdere Barajı -Mansurlu arasında yol yapım projesini hayata geçireceğiz. Metronun verimli kullanılması için ek güzergahların yapılmasını sağlayacağız. 

Hastane bölgelerine, hasta yakınları için belediye konukevlerini yapacağız. Evlenecek gençlere çeyiz yardımında bulunacağız. Sokak çocuklarının topluma kazandırılmasını sağlayarak kadınlara, gençlere yönelik meslek edindirme kursları ve öğrencilere destek projemizi hayata kazandıracağız" dedi. 


"İNSAN ODAKLI SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ESAS ALACAĞIZ" 


Çocuklar ve gençler için rehberlik ve eğitim merkezlerinin kurularak spor alanlarının arttırılmasını sağlayacaklarını ifade eden Yakup Budak, şöyle devam etti: "Her semte engelli evi projesi, her semte emekli ve yaşlılar için hizmet evi, Regülatör köprü- Eski Baraj arasında nehir çevre düzenlenmesi yapılarak nehrin saltanat kayıklarıyla gezinti alanı olarak düzenlenmesi, parklarımızın daha işlevsel hale getirilerek çocuk, genç, yaşlı, emekli, kadın ve engellilerimiz için yaşam mekanı haline getirilmesi projemizi birlikte yapacağız. Yayla ve dağ turizminin geliştirilerek Seyhan Baraj Gölü etrafında halka açık piknik alanları düzenlenmesini yapacağız. Adana'mıza yaraşır kongre ve kültür merkezini yaparak Yumurtalık, Karataş ilçelerimizdeki sulak alanların geliştirilmesi, göçmen kuş izleme seyir alanlarının oluşturulmasını sağlayacağız. ASKİ kapsamında 7 tona kadar ücretsiz içme suyu imkanını halkımıza sağlayacağız. Hayvanat bahçesi kurularak Merkez Camii çevresine Osmanlı çarşısı kurulmasını sağlayacağız. İmar uygulamalarında uzlaşma kurullarının oluşturulması, her konuda sivil, toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, Adana'nın batısına organize sanayi bölgesinin kurulmasını birlikte yapacağız. Çiçekçilik organize ihtisas sanayi bölgeleri kurularak, Adana'nın Türkiye ve bölgenin çiçek üretim merkezi haline getirilmesini sağlayacağız." 


Çukurova Merhaba


Geri Dön