28 / 04 / 2024

Yalıtım sektörü 2014'te yüzde 30 büyüyecek!

Yalıtım sektörü 2014'te yüzde 30 büyüyecek!

Yalıtım sektörünün lider kuruluşu İzoser Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Ulubaş, 2013 de yüzde 20 büyüme yakalayan sektörün 2014'de yüzde 30 civarında büyeceğini öngördüklerini belirtti




Su & Isı yalıtımı, Cephe Mantolama, Çatı Sistemleri, Zemin Kaplamaları, yangın yalıtımı gibi birçok alanda faaliyet gösteren İzoser sektöründe 50 yıla yaklaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda projeyi başarı ile bitiren İzoser'in başarısını, hedeflerini ve sektör hakkında bir çok konuyu Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt ULUBAŞ île konuştuk 


Cüneyt Bey; İzoser'in kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız? 


İzoser, 49 yıl önce babam Ahmet Nejat Ulubaş tarafından su yalıtımı konusunda faaliyet göstermek amacıyla kuruldu, ilk kurulduğumuz yıllarda tek ana faaliyet konusu su yalıtımı idi, şuan yalıtımın her alanında faaliyet gösteren kurumsal bir şirket haline geldik 1965'den 1980'lerin başma kadar yurt içinde çok sayıda çalışmalarımız oldu. 1980'lerin hemen başımda çok sayıda Türk Müteahhit firmayla birlikte yurtdışında hayata geçirdiğimiz projeler bizleri uluslar arası proje üreten bir firma haline getirdi. 


ISO 9001 14001 ve 18001 olmak üzere sertifikasyonlann tamamını almış durumdayız. Çevreci ürünler kullanarak geleceğe temiz bir dünya bırakmak için elimizden gayreti gösteriyoruz. Şirket ömrünün ortalama 12 yıl olduğu ülkemizde sektöründe yanm asrı deviren örnek kurumlarımız da var. Yalıtım sektöründe 50 yılı geride bırakan İzoser sadece köklü geçmişi ile değil gerçekleştirdiği projeler ile sektöründe bir otorite haline geldi Bu süreç tabiki bize büyük avantajlar getirdi. O tarihten sonra gerek değişik malzeme ve uygulama bilgileri, gerek şantiye programlarını yakalamak konusunda gösterilen hassasiyetler, bizlerin de kendimizi adapte ederek hem bilgi dağarcığımızı hem programlı çalışma alışkanlıklarımızı geliştirmemizi sağladı. Yıllar içerisinde yurt içinde gene ana faaliyet konusu su yalıtımı olmak üzere faaliyet alanımıza ek olarak mantolama ve çatı kaplamaları girdi. Yurtdışı faaliyetlerimiz ise daha çok çeşitlenerek devam etti. Yurtdışında, özellikle ince iş uygulamaları ve taş L giydirme gibi mekanik cephe kaplamaları da gerçekleştirdik. 



Yakın dönemde hayata geçirdiğiniz ve devam eden projeleriniz nelerdir? 


Aslında bunun tamamım saymam çok zor. Türkiye genelinde prestij projelerin büyük bir kısmında bizim imzamız var. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün zirvesindeki firmaların bir çoğu ile projeler gerçekleştirdik. Bir kaçından bahsetmem gerekirse Zorlu Center, Batı Şehir, Orman Ada, Oıjin Maslak Tower, Koray İnşaat İş GYO Tuzla, Teras mix, gibi konut projeleri ve çok sayıda fabrika inşaatlarında İzoser'in imzasını bulabilirsiniz.Şirketimizin ana prensiplerinden bir tanesi "Verdiğimiz Taahhütleri Yerine Getirmek" dir. İzoser, hizmet verdiği ve hizmet aldığı gruplara söz verdiği tüm yükümlülükleri eksiksiz ve zamanında yerine getirmesiyle bilinen bir firmadır. 


SEKTÖRÜN DURUMU


 Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de sıkıntılar var. Rekabetin eşit şartlarda yapılması sektör için çok önemli. Müteahhit firmaların konuya aynı bilinçte ve adaletli bakmasını diliyoruz. Zaten son dönemlerde yalıtıma gösterilen tavım ve önemin de sürekli olumluya gittiğini görüyoruz, işte; bu noktada yalıtımın niteliğinin yükselmesi için rekabetin eşit şartlar da yapılması gerekiyor. İzoser olarak inşaat sektöründe özel konut projeleri de hayata geçirmekteyiz. Denge yapının mütahitliğini üstlendiği projemiz modem yaşama uygun sosyal donatılarıyla dikkat çeken bir proje oldu. Sancaktepe'de yoğun ilgi gören Mahal Sancaktepe Ada projemizde yılsonu yaşam başlayacak. Sadece barınmaya yönelik değil, mutlu ve rahat yaşamaya yönelik İstanbul'un en genç ilçelerinden Sancaktepe'de toplam 144 daire 3 blok ile yükselecek olan yeni projesi Mahal Sancaktepe Ada, detaylardan bütüne ulaşan kusursuzluğu ile içinde yaşayacaklara yüksek standartlarda, mükemmel bir yaşam ayrıcalığı sunuyor. 10.454 m2 alana kurulu olan Mahal Sancaktepe Ada da 1 +1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 3 tip daire bulunuyor. 


Proje Arazisinin %85'i yeşil ve sosyal alan olarak tasarlanan Mahal Sancaktepe Ada; planlanmış altyapısı ve üst seviyedeki güvenlik donanımlan ile günümüzün konfor ihtiyacını fazlasıyla karşılayan bir proje. Kurum olarak; Çalıştığımız kurumlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz Bakan Vekili Cüneyt Uluba Bizim şanslı olduğumuz bir husus da; çalıştığımız müteahhit ve gayrimenkul yatırımcı grupları Türkiye'nin seçkin isimler olması. 


Onlann da yaklaşımlan artık bu işleri çok ciddiye aldıkları gösteriyor. Gerisi bize kalıyor. Doğru detay, doğru malzeme ve doğru uygulamayı birleştiren üçlüyü bir araya getirdiğinizde iyi sonuçlar elde ediyorsunuz, Bunlan daha sistematik hale getirmek, firmamızın kurumsal kimliğini daha da geliştirmek hedeflerimizdir. Bunlar da harfiyen uygulamaya çalışıyoruz. Bizim zihniyetimizdeki firmaların sayısının günden güne artması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizi tercih eden kurumlara bize duyduktan güven ve hassasiyetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.


Cüneyt Bey şirketinizin hedefleriniz nelerdir? 


İzoser'in alanındaki lider konumundan memnunuz. Ana konularımızın yanı sıra, enerji konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde şirketimizin bu alanda yatırımlar söz konusu olabilir. Sektörümüzde neredeyse yanm asın geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde de sektöre yön veren bir kurum olmayı sürdüreceğiz. İnsan doğası gereği her gün yeni şeyler öğrenebilir geliştirebilir. Bizde kurum olarak her gün teknolojimizi ve kendimizi geliştirerek modem yaşama daha kaliteli hizmetler sunarak zirvedeki yerimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz. 


Habertürk Ek 




Geri Dön