05 / 05 / 2024

Yalova Tonami Meydanı'nın yüzde 60'ı tamamlandı!

Yalova Tonami Meydanı'nın yüzde 60'ı tamamlandı!

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, Tonami Meydanı'nda kavşak projesi kapsamındaki çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığını söyledi.



Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, Tonami Meydanı'ndaki kavşak projesi kapsamındaki çalışmaların yüzde 60'mın tamamlandığını bildirdi. 


Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Koç, çalışmalar kapsamında belediye yetkililerine teşekkür etti. Ayrıca Çınarcık yoluna yapılan üniversite kavşağının da yapımının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Koç, 2 ay içerisinde çevre düzenlemesi ile birlikte kavşağı bitirmeyi planladıklarını da ifade etti. Üniversitenin açılmasına kadar kavşağın bitmiş olacağını söyleyen Koç, "15 Eylül tarihine kadar o yolu açacağız" diye konuştu. 


'Yüzde 60'ı tamamlandı'

 Proje üzerinde tünel inşaatının da bulunduğunu belirten Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "11, 12 metre bu tünellerden su gelmektedir. Biz tünelin içerisine 2 tane çökertme havuzu yaptık; dışarılardakinden hariç. Yoğun olduğu için denize bir miktar suyu bulandıracak kadar su gidiyor. Ama o suyun herhangi bir kimyasal yanı yoktur. İçilecek kalitede bir sudur. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli çalışarak orada bir arıtma yapmayı düşünüyoruz. Tünelin de 2, 2.5 aylık bir inşaat süresi var. Tabii bu işin bir maliyeti var. Eğer karşılanabilecek durumda bir maliyeti varsa, firmalar en azından yaz sezonunda çalışmamayı bile düşünüyorlar. Öte yandan Tonami Meydanı'nın şuan yüzde 60'ı bitmiş durumda. Zeminde kazık sistemi uyguladığımız için sağlam zemini bulduk. 

Zeminin 15-20 ve 25-30 metreye kadar inen derinliği var." 


Haberci(Yalova)


Geri Dön