19 / 05 / 2024

Yama-Ko, yeni konkasör tesisi için kolları sıvadı!

Yama-Ko, yeni konkasör tesisi için kolları sıvadı!

Yama-Ko İnşaat Şirket Müdürü Yunuz Kotiloğlu, Rize Kalkandere ve Merkez'de iki adet konkasör tesislerinin olduğunu belirterek, 2014 yılında yeni bir konkasör tesisi açmayı hedeflediklerini söyledi...





Yama-Ko İnşaat Şirket Müdürü Yunuz Kotiloğlu, Rize Kalkandere ve Merkez'de iki adet konkasör tesislerinin olduğunu belirterek, 2014 yılında yeni bir konkasör tesisi açmayı ve kurulacak organize sanayi bölgesinde yatırım yaparak, bölgede ihtiyaç duyulan ürünlere yönelik üretim yapmayı hedeflediklerini söyledi. 


1982 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Kotiloğlu, bu tesislerde inşaatın temel malzemesi olan mıcır ve kum üretimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Beton üretimi gerçekleştirmek üzere 2008 yılı içinde beton santrali kurduklarının bilgisini veren Kotiloğlu, şöyle konuştu: "Hazır beton üretimi ileri teknoloji isteyen bir iş olması nedeniyle, Oyak Beton ile Rize'de iş ortaklığı kurduk. Oyak Beton'dan laboratuvar desteği almaktayız. Bu ortaklıkta şirketimize ait tesiste, şirketimizin ürettiği kum ve mıcır kullanılarak üretim gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda şirketimizin uzman ekibiyle ürünün satış pazarlaması ve işletmeciliği yapılarak, inşaatlara teslim edilmesi gerçekleştirilmektedir." Bu tesisin yanı sıra yine 2008 yılında Avrupa Birliği Hibe Programı'ndan destek alarak ikinci beton santrallerini kurduklarını hatırlatan Kotiloğlu, 2014 yılında kurulması planlanan konkasör tesisiyle birlikte, yeni bir beton santrali kurma çalışmalarının da hız kazanacağım ifade etti. "Şirketimiz, bölgenin ihtiyacı olan inşaat ve taahhüt işlerine yönelmek suretiyle, makine parkını büyütmeye ve çeşitlendirmeye devam etmektedir" diyen Kotiloğlu, "11 adet ekskavatör ve 42 araçlık taşıyıcı filomuzla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bununla birlikte 130 kişiye istihdam sağlamaktayız" dedi. Şirketin yapısmı geliştirmek adına sürekli çalıştıklarına da dikkat çeken Kotiloğlu, KOSGEB ve KOBİ geliştirme projelerine başvurarak, değişen piyasa şartlan ve yeniliklere hazır bir firma olarak çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Sektörün sıkıntılarına da değinen Kotiloğlu, sektörde hammadde sıkıntısının yaşandığım dile getirdi. Kotiloğlu, şöyle konuştu: "Dere yataklarından hammadde teminin zorlaşması taş ocaklarına yönelmemize neden oldu. Taş ocaklarının ise maden grubuna girmesi sebebi ile yasaların getirdiği engellerle karşı karşıya kalmaktayız. Taş ocakları statü olarak diğer madenlerden ayrılmalıdır."


Dünya Bölge


Geri Dön