28 / 07 / 2024

Yanlış yazılan faturalar iade edilecek! İşte tüm detaylar

Yanlış yazılan faturalar iade edilecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz faturaları için duyurduğu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal gazda 1 ay faturasız dönem ve 25 metreküplük indirimin detayları vatandaşlar tarafından merak edilirken tüm ayrıntılar da netleşti. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


HATALI FATURALAR İPTAL EDİLECEK
Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek. Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından 3 iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek. Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024 tarihine ve 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek.

"40 MİLYAR TL VATANDAŞIN CEBİNDE KALACAK"
Konu ile ilgili bir açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu uygulamadan 19,7 milyon abonenin yararlanacağını ve uygulama sayesinde 40 milyar TL'nin vatandaşların cebinde kalacağını ifade etti.

Doğalgaz faturalarıyla ilgili indirim ve faturasız dönemin detayları da kararın Resmi Gazete’de duyurulmasının ardından netleşti. Düzenlemelerin ayrıntıları ise şu şekilde:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön