04 / 05 / 2024

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 



Eren, ağırlaşan mali sorunların inşaat sektöründe yapılanma sürecinin tamamlanması konusunu gündemin arka sıralarına ittiğine vurgu yaparak, "Aynı acıların tekrarlanmaması adına yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sistemi mekanizmalarının güçlendirilmesi hayati önemdedir. Ülkede yaklaşık 450 bin müteahhit bulunuyor. Bu sayı oldukça yüksek iken her müteahhit de her projeye uygun değil" ifadelerini kullandı ve yapı müteahhitlerinin ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklerine göre sınıflandırılması için mevzuat düzenlemeleri yapıldığını, bu düzenlemenin etkin bir şekilde uygulanmasını ve geliştirilmesini beklediklerini ifade etti. 

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı! 

Yaklaşık 6,5 milyon riskli yapıda hızla ihtiyaç duyulan dönüşüm için ise finansman konusunun bir sorun şeklinde gündemde olduğunu belirten Eren, bu kapsamda sınırlı da olsa çeşitli desteklerin ortaya konmasının memnuniyetle karşılandığına, esas olanın kentsel dönüşüm çalışmalarının "afet odaklı" yaklaşımla gerçekleştirilmesi olduğuna dikkat çekti. 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul depremine dikkat çekerek çarpıcı bir açıklamada bulundu. Görür, megakent İstanbul'da minimum 7,2 maksimum 7,6 arasında deprem beklediğini dile getirdi. Zamanın azaldığını vurgulayan Naci Görür, depremden en çok Avrupa Yakasının kıyı kesimlerinin etkileneceğine dikkat çekti. Depreme karşı hazırlıklı olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Görür, "Özellikle Avrupa yakası Asya'ya göre, zemini göz önüne alırsak daha fazla hasar görür.
Avrupa yakasında Haliç'ten Marmara kıyılarından Silivri'ye kadar, Avcılar, Zeytinburnu, Tarihi Yarımada'da dahil, Büyükçekmece, Küçükçekmece önemli hasar alır" şeklinde konuştu.

İstanbul için deprem alarmı! Naci Görür'den korkutan açıklama geldi: En az 7,2 şiddetinde! Zaman azaldı...

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

Kritik rapor ortaya çıktı! 9 milyon konut...

İstanbullulara deprem şoku! Acilen seferberlik başlatılmalı!


Geri Dön