27 / 04 / 2024

Yapı Türk yeni projesi Su Vadisi'nin inşaatına başladı!

Yapı Türk yeni projesi Su Vadisi'nin inşaatına başladı!

Mersinli inşaat firması Yapı Türk, bu yıl yeni projesi Suvadisi'nin inşaatına başladı. Proje 4+1 48 daire ve 4 adet dükkandan oluşuyor. Projenin iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor...



Mersinli inşaat firması Yapı Türk, bu yıl yeni projesi Suvadisi'nin inşaatına başladı. Proje 4+1 48 daire ve 4 adet dükkandan oluşuyor. Sıkıntılı bir yılı geride bıraktıklarını ve sektördeki talep daralmasının bu yıl da devam etmesini beklediklerini kaydeden Yapı Türk İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Koral Kurt, tüm sıkıntılara karşın yeni projelere devam edeceklerini vurguladı. 


Geçen yıl Şehr-i Ardıç, Ardıç City, Neoflat ve Loca isimli projelerini bitirdiklerini anlatan Kurt, bu yıl da Neoflat İş Merkezi'ni tamamlayarak Suvadisi'ne başladıklarını belirtti. İki yıl içinde tamamlanması planlanan yeni projelerinin 9,5 dönüm arazi üzerine kurulu olacağını ve 2 bloktan oluşacağını söyleyen Kurt, brüt 220 metrekarelik dairelerin yanı sıra en alt bölümde 4 adet dükkan bulunacağını da bildirdi. Sektöre ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurt, piyasaların güvensizliği, arsa temin edilememesi sebebiyle arsa fiyatlarının inşaat maliyetlerini yukarı çekmesi, banka kredi faizlerinin artması gibi nedenlerle taleplerde daralma yaşadıklarını anlattı. Kurt, arsa ve inşaat maliyetlerine göre daire fıyatlarınıdaki artışın yeterli olmadığını vurguladı. Mersin'de kentsel dönüşümün başlamasını beklediklerini söyleyen Kurt, bu dönüşümün doğru uygulanması halinde kent için bir şans olacağını belirtti. İldeki yapıların genellikle 1970'li yıllardan kaldığını, ekonomik ömrünü tamamladığım söyleyen Kurt, "Bu hem can güvenliği hem de şehrin çarpık görünümü açısından acil çözülmesi gereken bir sorun. Kentsel dönüşüm ile bu problemler ortadan kalkak. Ayrıca yeni arsa sıkıntısı çekilen Mersin'de arsa oluşturularak yeni konutlar da inşa edilebilecek" diye konuştu. 


(0324)328 17 44-41

http://www.yapiturkinsaat.com.tr/


Dünya Gazetesi 


Geri Dön