28 / 04 / 2024

Yapıen İnşaat’tan 500 milyon TL’lik yatırım!

Yapıen İnşaat’tan 500 milyon TL’lik yatırım!

Yapıen İnşaat, son 7 yılda toplam 150 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçirdi. Yapıen İnşaat, gelecek 5 yıl içerisinde 500 milyon liralık yatırım seviyesine ulaşmayı hedefliyor. 




Yapıen İnşaat, son 7 yılda toplam 150 milyon TL tutarında yatırımı hayata geçirdi. 5 yıl içerisinde de 500 milyon liralık bir yatırım seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Celal Koçer, mühendislik konusunda ilerlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Yatırım hedefleri, planları ve faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Koçer “Bugüne kadar 50'ye yakın farklı nitelikte ve büyüklükte proje teslim ettik. Projelerin büyük bir kısmını son 7 sene içerisinde gerçekleştirdik, bunların rakamsal değeri 150 milyon TL’yi buluyor. Öncelikle firmalarımızı yapı endüstrisinde kalıcı ve tercih edilir bir konuma getirmek için gayret ediyoruz. İnşaat ve turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer almak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşaat sanayide hacmimizi artırarak 500 milyon liralık bir yatırım seviyesine ulaşmayı hedefledik, buna göre kendimizi mühendislik konusunda geliştiriyoruz. Yapıen aslında bir grup şirketi. 50 yıllık bir ticari geçmişi olan ailemizin farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimiz bulunuyor. Biz ikinci kuşak olarak Yapıen İnşaat’ı geliştirerek güçlü bir şirket haline getirmek ve bu sektöre bağlı kollarda büyümek istiyoruz” dedi. 

 

Yurt dışına proje geliştirmek istediklerini de açıklayan Mehmet Celal Koçer, hem sektörel varlıklarını hemde Türkiye’yi temsil etmek amacıyla arayış içerisinde olduklarını dile getirdi. Yurt dışı yatırımlarında ilk adım olarak Bosna Hersek’te bir gençlik merkezi inşa etmeye başladıklarını belirten Koçer, ayrıca başka teklifler de olduğunu söyledi. 

 

Mevcut yatırımlarıyla bilgi veren Koçer, Türkiye’nin birçok şehrinde edindikleri deneyimlerini ‘Bostancı Deluxe’ ile İstanbul'a taşıdıklarını  dile getirdi. Ayrıca turizm tesisleri, fabrikalar, endüstriyel tesisler, su arıtma tesisleri, kentsel altyapı projeleri de planladıllarını aktaran “Antalya, Yalova, Kocaeli, Giresun ve Bayburt’ta da işler yürütüyoruz. 13 projeye aynı anda devam ediyoruz. Bundan sonra konut sektöründe de açılım yapma düşüncesindeyiz. İstanbul projemiz ‘Bostancı Deluxe’ ise bizim İstanbul’la tanışma ve prestij projemiz olacak” dedi.


www.yapien.com                                                   


Geri Dön