27 / 05 / 2024

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!

Asgari ücrete gelen zamdan sonra emekli ve memurların maaşı değişirken, ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemelerinde de artış meydana geldi. İşte detaylar!



Maaş artışı ile birlikte ihtiyacı olan kişilere 4 bin 125 TL ödenecek. Hesaplama detayları belli oldu. Yüzde 30 üzerinden 3.900 TL'ye ulaşan maaş, orana göre belirlenen taban maaşın yüzde 75'inin altında olduğu için biraz daha artış gerçekleştirilecek.

YÜZDE 57 ZAM YAPILDI!

3.500 TL olarak açıklanan asgari emekli maaşı yeni yılın gelmesiyle birlikte 5.500 TL oldu. Asgari emekli aylığının yüzde 57'lik payı bu nedenle artırılan asgari ücretin yüzde 54'ünü geçmektedir.

HER AY 4.125 TL ANINDA HESABINIZDA OLACAK!

Eşinizden ya da babanızdan dul veya ölüm aylığı alıyorsanız, temel maaş için bir başvuru formu vardır bunu doldurmanız gerekmektedir. Alınan maaşın yüzdesine göre bir taban maaş ortaya çıkacak ve maaş artışı bu tutara kadar tamamlanacak. Dul ve yetim aylıklarında yeni rakamlar 5.500 TL olan taban maaşa göre güncellendi. Bu şekilde yüzde 75 maaş alan kişi 4.125 TL, yüzde 50 maaş alan kişi 2.750 TL ve yüzde 25 maaş alan kişi 1.375 TL maaş alacaktır.

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATAR?

Aile Destek Ödemeleri 29 Aralık tarihinde hesaplara geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söylemişti; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekip 29 Aralık Perşembe günü hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.”

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir tarih açıklanmadı. Konu hakkında güncel bilgiler geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

Ayçiçek yağında dev kampanya! O marketten indirim müjdesi geldi! Son 3 gün!

Şans emeklilerin ayağına geldi! Bu tarihe kadar başvurun 7500 TL’nin sahibi olun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön