08 / 05 / 2024

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ancak Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırmasından faydalanabilmek için bu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.



BU İKİ DETAYA DİKKAT!

Ancak yeni düzenlemede dikkat etmeniz gereken çok önemli iki ayrıntı var. Bunlardan birincisi,  yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksidin süresinde ödenmiş olması, ikincisi ise bir yıl içerisinde en fazla 3 taksitin atlatılması şartı. Eğer bu detaylar dikkat etmez iseniz, yapılandırma bozuluyor.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Diğer yandan isteğe bağlı sigorta kapsamında primini kendi yatıranların Mart ayı içerisinde başvurması halinde Nisan 2022'den sonraki aylara ait prim borçları da yapılandırma kapsamına girecek ve borcu olanların verdiği emeklilik dilekçesi de borcun ödendiği tarihte geçerli sayılmış olacak.

NEREDEN, NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Yapılandırma başvurusu yapmak isteyenler için iki seçenek bulunuyor.  İsteyenler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi üzerinden veya vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek ve ödemeler kredi kartı ya da banka havalesi ile yapılabilecek..

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS

Düzenlemeden faydalanabilmek için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!


Geri Dön