29 / 04 / 2024

Yapımı planlanan 4 hastane!

Yapımı planlanan 4 hastane!

İstanbul'da dönüşüm, sadece konut alanlarında değil, hastane, okul gibi kamu binalarında da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle deprem odaklı kamu dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor. 



İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri kapsamına kamu binaları da girdi. Deprem odaklı kamu dönüşüm projeleriyle birlikte, yüzlerce okul ve hastane ya yıkılıp yeniden inşa ediliyor ve güçlendiriliyor. 

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında bugüne kadar 39 ilçede toplam 70 sağlık kuruluşu güçlendirildi, 10 hastane, sağlık ocağı ve aile sağlık merkezi yeniden inşa edildi. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda yeni bloklar, yeni hastaneler için düğmeye bastı. İşte, İstanbul Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı planlanan 4 hastane.. 

1-) Bayrampaşa Yeni Devlet Hastanesi

Yapımı planlanan 4 hastane!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında  2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek. Bu kapsamda Bayrampaşa'ya 200 yataklı yeni bir hastane yapılacak. 

200 yataklı Yeni Devlet Hastanesi için için proje çalışmaları devam ediyor. Yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. 25 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan 8 adet ameliyathanenin yer alacağı yeni hastanenin, 67 bin 782 metrekare kapalı alana sahip olması planlanıyor. 


2-) İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yeni Blok

Yapımı planlanan 4 hastane!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar devam ediyor. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, en geç Haziran ayında Sultangazi’de yapılan yeni hastane binasına taşınmış olacak. 

600 yataklı, 29 ameliyathaneli, modern donanımlı olarak inşa edilen Yeni Haseki Devlet Hastanesi'ne ayrıca 300 yataklı yeni bir blok daha inşa edilecek. 


3-) Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeniden Yapım

Yapımı planlanan 4 hastane!

Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bina inşa edilecek. 933 yataklı yeni bina için proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 


4-) Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yeni Blok

Yapımı planlanan 4 hastane!

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin yatak kapasitesinin artırılması adına yeni bir blok inşa edilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edilecek olan Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin yeni bloğu 200 yatak kapasiteli olacak. 

 


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com
 


Geri Dön