28 / 04 / 2024

Yaralar sarılmaya devam ediyor! 10 ilde nakdi ücret kararı verildi

Yaralar sarılmaya devam ediyor! 10 ilde nakdi ücret kararı verildi

Yüzyılın afeti olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkez üslü arka arkaya yaşanan 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı duyuruda 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.



Nakdi ücret desteği, bir hükümet veya başka bir kurum tarafından işsiz kalanlara veya düşük gelirli çalışanlara nakit yardım sağlamak amacıyla verilen bir programdır.  Bu tür programlar, özellikle ekonomik kriz, doğal afetler veya diğer zorlu koşullar gibi zor zamanlarda kullanılır.

Depremin etkilediği 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde Bakanlık da çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, depremin etkilediği 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanması kararlaştırılırken, ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Yaralar sarılmaya devam ediyor! 10 ilde nakdi ücret kararı verildi

Nakdi ücret desteği, işsiz kalan kişilere geçici olarak nakit yardım sağlamak için tasarlanmıştır. Programa başvurabilmeniz için öncelikle belirli bir kriteri karşılamanız gerekir. Bu kriterler arasında işsiz olma, düşük gelirli olma, belirli bir yaşın altında veya üstünde olma, çocuk sahibi olma veya engelli olma gibi faktörler yer alabilir. Başvuru süreci ve destek miktarı, programın yürürlükte olduğu ülkeye ve bölgeye göre değişebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön