10 / 05 / 2024

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.



Bu sosyal yardımdan faydalanmak için bazı başvuru şartları bulunmaktadır. Başvuruda bulunan kişinin geliri, net asgari ücretin 1/3'ünden düşük olmalı, özel durumları (yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul vb.) karşılamalı ve evin tam hisseli tapusuna sahip olmalıdır. Başvurular, e-devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) şubeleri aracılığıyla yapılabilir. Başvuru formu doldurulduktan sonra gerekli belgelerle birlikte başvuru tamamlanır. İşte ayrıntılar...

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL ye kadar nakit yardım yapıyor!

Başvuruları kabul edilen vatandaşlar, belirlenen miktarlarda yardım alacakları Ziraat Bankası hesaplarına ödemelerini alacaklar. Yardım miktarı, ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterecektir. Ev onarımları için 35 bin ila 100 bin TL arasında, ev yapımı için 500 bin TL'ye kadar, ev eşyası alımı için ise 10 bin TL'ye kadar nakit yardım sağlanacaktır.

Bu sosyal yardım programından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını en kısa sürede tamamlamaları önemlidir. Başvuruların son tarihi henüz belirlenmemiştir, bu nedenle vatandaşların bu fırsatı kaçırmamak için hızlı davranmaları gerekmektedir.


Geri Dön