29 / 04 / 2024

Yarın taban maaş ve zam yüzdesi açıklanıyor! Maaşların zamlı hali nasıl olacak?

Yarın taban maaş ve zam yüzdesi açıklanıyor! Maaşların zamlı hali nasıl olacak?

Yeni maaş miktarları yarın içinde görüşülecek! Memur, asgari ücretli ve emekli maaşları netleşecek! İşte yeni zamlı maaşların ayrıntıları...



En düşük emekli maaşı yüzde 36'nın üzerinde artış ile birlikte 7500 TL olacak. Bu şekilde taban aylıkta artış yüzde 114'ü geçecek. En düşük emekli maaşı ise Ocak 2023 öncesi 3500 TL şeklinde yatırılıyordu. Temmuz ayı yaklaştıkça memur ve emekli maaş miktarları merak konusu oldu.

 Yarın taban maaş ve zam yüzdesi açıklanıyor! Maaşların zamlı hali nasıl olacak?

Zam yüzdeleri açıklandı

Memur emeklilerine enflasyon oranına bağlı olarak fark, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de maaş ve ek ödeme için zam verilecek.

Temmuz ayında yüzbinlerce kişinin geliri yükselecek. Memurdan emekliye tüm kesimlerin kazancı daha da yükselecek. Memur emeklilerine ise temmuzda toplu sözleşme kapsamı içerisinde yüzde 3.5’luk bir zam yapılacak. Tüm bunların yanında ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aştığı takdirde enflasyon farkı maaşlara yansıyacak.

Memurlar temmuzda 3 farklı zam alacak. Maaşlara temmuz ayında toplu sözleşme kapsamı içinde yüzde 3.5’luk zam yapılacak. Yılın ilk 6 ayında ise TÜFE yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı maaşlara eklenecek. Memurlara ödemesi yapılan aile yardımında da artış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön