04 / 05 / 2024

Yarısı Bizden kampanyasına 63 bin 600 başvuru geldi!

Yarısı Bizden kampanyasına 63 bin 600 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasına son başvuru rakamının 63 bin 600 olduğunu açıklayarak,  "Bu kampanyayla 1 buçuk milyon konut dönüştürülecek" dedi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM

Hürriyet'te yer alan habere göre, afetten iki buçuk ay kadar sonra hayata geçirilen konutları afetzedelere verdiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, "Hızlı bir biçimde vatandaşlarımıza yuvalarını teslim edeceğiz, Mega kent İstanbul'un da dirençli hale gelmesi için, saha araştırmalarındaki en önemli konu, deprem ve kentsel dönüşüm, 2. ise Trafik. İkisi de birbiriyle ilintili. Eğer yeni sosyal alanlar açılmazsa trafik rahatlamaz. İkisi birbiriyle bağlantılı olduğu için de kentsel dönüşüm en önemli gündem olarak çıkıyor." dedi.

Yarısı Bizden kampanyasına 63 bin 600 başvuru geldi!

YARISI BİZDEN KAMPANYASI

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da az riskli, orta ve yüksek riskli binalar olduğunu söyleyen Bakan Kurum, sağlam zeminde olmayanlar, dolgu zeminde olanlar olduğunu kaydederek, sıvılaşma riski olanların olduğunu ve acilen 300 bin konutun dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Mega kent İstanbul'daki riskin bertaraf edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayramın birinci gününde 'Yarısı Bizden' kampanyasını müjdelediğini söyleyen Bakan Murat Kurum, söz konusu bu kampanyayla 1 buçuk milyon konutun dönüştürüleceğini ve taleplerin şu an alındığını söyledi. Bakan Kurum 63 bin 600 bina için başvuru yapıldığını söyleyerek, "367 bin bağımsız bölüm. Vatandaşlar, başvurularını gerçekleştirecek ve söz konusu bu başvurular çerçevesinde ekipler inceleme yapacak ve bu bina risk taşıyacak, ve dönüşümdeki maliyetin yarısını a devlet karşılıyor. İnşaatı da Toplu Konu İdaresi Başkanlığı nasıl konutlarımızı Türkiye'nin 81 şehrinde yaptıysa bunun maliyetinin yarısı bizden. Bu sayede dönüştürmüş olduğumuz alanlarda da, bazı vatandaşlar mesela park alanlarında kalıyor, onların da arsa değeri neyse vererek onları da taşıyacağız. 5 bin 250 Türk Lirası kira yardımı ve 10 bin 500 Türk Lirawsı da taşınma yardımı verilecek. Söz konusu bu kampanya ülkemiz ve gençlerimiz için çok önemli. Mega kent İstanbul bizim istikbalimiz, gelirlerimizin yüzde 50'den daha fazlası burada. İstanbul, bizim milli güvenlik meselemiz, konuya siyaset üstü bakmamız gerekli."

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı! 


Geri Dön