04 / 05 / 2024

'Yarısı Bizden' kampanyasında 200 bin konut yerinde dönüşecek! Başvuru 200 bini aşarsa kura çekilecek! 

'Yarısı Bizden' kampanyasında 200 bin konut yerinde dönüşecek! Başvuru 200 bini aşarsa kura çekilecek! 

Kentsel dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ayrıntıları tek tek belli oldu. Kampanya ile öncelik yerinde dönüşümde olacak. Bu kapsamda 200 bin konutun yerinde dönüşmesi hedefleniyor. İşte merak edilenler... 



İstanbul’daki 1.5 milyon riskli yapının hızla kentsel dönüşüme girebilmesi için ‘Yarısı Bizden’ kampanyası resmen hayata geçiriliyor. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kampanya ile ilgili ayrıntıları, “İstanbul’un silüetini değiştirecek proje” diyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tek tek anlattı. 

Bu kapsamda, proje 200 bin konutluk yerinde dönüşüm, rezerv alanda ise 100 bin konut şeklinde başlayacak.  200 bin konutluk yerinde dönüşüm için talepler alınacak. Başvuru sayısı 200 bini aşarsa kura çekilecek. 

 Yarısı Bizden kampanyasında 200 bin konut yerinde dönüşecek! Başvuru 200 bini aşarsa kura çekilecek! 

İstanbul'dan başlayarak 81 ile yayılacak olan proje kapsamında, 500 bini Anadolu Yakası’nda, 500 bini Avrupa Yakası’nda olacak şekilde rezerv konutlar yapılacak. 

Kampanya için başvurular da 26 Nisan ile 29 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılabilecek. 

"Bu başvuru çerçevesinde bakanlığımızın ekipleri ön incelemeye gidecekler, bir rapor tutacaklar. Diyeceğiz ki vatandaşımıza, ‘binanızın tespitini yaptık.’ Binanın 3’te iki çoğunluğu dönüşüme girmek istiyor" açıklamasında bulunan Bakan Murat Kurum, rezerv alandan ya da yerinden olacak şekilde hangisinden isteniyorsa başvuru yapılacağını aktardı. 

Dönüşüme giren konutların en geç 2 sene içinde teslim edileceğine dikkat çeken Kurum, "ğer bina riskliyse en geç 1 ay içerisinde yıkımı gerçekleştirilir. Bu binanın risk analizini ve raporunu yapmak kaydıyla" ifadelerini kullandı ve başvuru yapanın binasının inceleneceğini, ön etüt yapılacağını, 6 ay içinde bu şartlarda dönüşmek istiyorlarsa 3’te 2 çoğunluk isteneceğini belirtti. 

Kampanyanın TOKİ Başkanlığı ile yapılacağını da aktaran Murat Kurum, gerekirse tek tek apartman yapılacağının altını çizerek "Hedefimiz önümüzdeki 5 senelik süreçte bu iradeyi ortaya koyarak gerçekleştirmek" diye konuştu. 

'Yarısı Bizden' kampanyasında 200 bin konut yerinde dönüşecek! Başvuru 200 bini aşarsa kura çekilecek! 


Geri Dön