28 / 04 / 2024

'Yarısı Bizden Kampanyası'nda detaylar belli oldu! 200 bin sınırı getirildi

'Yarısı Bizden Kampanyası'nda detaylar belli oldu! 200 bin sınırı getirildi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili önemli detayları açıklayan Bakan Kurum, "Dönüşüme girecek konutlarımız 200 bini aşarsa kura yapacağız" diye konuştu...



6 Şubat'ta tüm Türkiye'yi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gündeme gelen İstanbul depremi, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarısı Bizden Kampanyası"nı müjdesini verdi. Ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşa umut olan kampanya ile ilgili önemli detayları bir kez daha açıkladı. 

SON BAŞVURU TARİHİ: 29 MAYIS

Bakan Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde;

Kampanyamızın adı "Yarısı Bizden." 26 Nisan'da e-Devlet üzerinden bütün mülkiyet sahibi vatandaşlarımız başvurabilecekler. 29 Mayıs tarihine kadar. Bu başvuru çerçevesinde biz bakanlığımızın ekipleri ön incelemeye gidecekler, bir rapor tutacaklar. Bin konutluk yerinde dönüşüme başlatıyoruz bugün. Rezervde 100 bin konutluk rezervin 2041 konutun temelini attık. 4 bin konutu da teslim ettik bugün. 10,5 milyar liralık 6500 konutluk bir kentsel dönüşüm inşası ve teslimi yapılmıştır bugün.


Geri Dön