30 / 06 / 2024

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak açıklanmasına tepki geldi. Üreticiler 25 TL'yi işaret etti. İşte yaş çay fiyatı 2024...



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2024 yılı yaş çay alım fiyatları tek tek açıklandı. Üreticilerin beklediği açıklama, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. 

Söz konusu açıklamada 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira şeklinde belirlendiği belirtildi. 

Bakanlık açıklamasında "Bu şekilde 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir" ifadeleri yer aldı. 

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

Ancak, Rizeliler, açıklanan fiyata tepki gösterdi ve fiyatın en az 25 TL olmasını istedi. Sözcü Gazesi'nde yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklamalarda çay üreticilerinin haklarının 25 TL olduğuna dikkat çekildi. 

İYİ Parti Rize İl Başkanı Kürşat Hacısüleymanoğlu konuya ilişkin açıklamasında 19 TL'nin tamamen fiyasko olduğunun, çay fiyatının manipüle edildiğini düşündüklerinin altını çizdi. 

Hacısüleymanoğlu, "Ayrıca açıklanacak olan çay fiyatının güncel ekonomik şartlar göz önüne alınarak, güncel enflasyona bakılarak, maliyet hesabı yapıldı. Maliyet hesabına göre en az 25 Türk Lirası şeklinde açıklanmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

Gelecek Partisi Rize İl Başkanı Osman Civelek de çayda bugünün şartlarında fiyatın 25 TL ve üzerinde olmasının gerektiğine dikkat çekti ve "Çünkü ekonomik sıkıntılarla insanlarımız uğraşırken bir nebze nefes alma adı altında belki bir yararı olur bunun" dedi. 

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar da asgari 25 TL olarak çay fiyatının belirlenmesini ve desteklemenin de 3 TL olarak belirlenmesini talep ettiklerini dile getirdi ve "Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilerek olması gereken asgari 25 lira şeklinde fiyatın belirlenmesini ve bu fiyatın bir an önce duyurulmasını yetkililerden önemle rica ediyoruz" diye konuştu. 

Yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu: Üreticiler en az 25 TL istedi! Yaş çay fiyatı 2024!

Artvin Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Olcay Muti ise konuya ilişkin "Mazota gelen, enerjiye, gıdaya gelen zamlarla beraber maliyetler yükseldi. Ziraat Odaları olarak maliyet hesaplaması yaparken pek çok kalemde maliyet hesaplaması yaptık ve bunların bir senelik almış olduğu zamları hesapladık ortalama 17.8 kuruşa denk geldi.

Biz Odalar olarak, çay bölgesi Ziraat Odaları olarak, Hopa Ziraat Odası olarak bu yıl çay fiyatının 25 TL'den fazla olmasını talep ediyoruz. Döviz artışıyla alım gücü geriledi. Geçen yıl 150 TL'ye aldığımız çay makası, bu yıl 600 geçen yıl 20 TL'ye aldığımız çuval bu yıl 50 lira buyurun sayın devlet büyükleri bu hesabı bu maliyeti siz yapın ve bu sene üreticilerimizin yüzünü güldürecek bir fiyat belirleyin" açıklamasında bulundu. 

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları: Taksitler sabitlensin, peşinattan kalan kısım silinerek fiyatlar düşürülülsün!

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

Lüks konut projesi Antalya gündeminde! Kira bedelleri 300 bin TL, satılık fiyatları 100 milyona TL'ye kadar yükseliyor!


Geri Dön